8 νέες αμερικάνικες σειρές που θα σε καθηλώσουν το 2016!

Ο James Franco ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, οι πράκτορες Mulder και Scully επιστρέφουν 13 χρόνια μετά, ενώ Martin Scorsese και Mick Jagger ενώνουν τις δυνάμεις τους!

 


Article featured image
Article featured image

Με την ανακοίνωση ότι το Netflix κάνει επιτέλους την είσοδό του και στην Κύπρο -είδηση που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους φανατικούς «τηλεορασάκιδες»-, οι επιλογές μας για ποιοτική διασκέδαση στο σπίτι αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Το 2016 μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, με ολοκαίνουργιες midseason σειρές στις οποίες πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ (James Franco, Anthony Hopkins, Ed Harris) και με συντελεστές (βλ. Martin Scorsese, J.J. Abrams, Jonathan Nolan) που αναμφίβολα αποτελούν εγγύηση για το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα δούμε στις οθόνες μας. Η City Free Press σου προτείνει 8 νέες αμερικάνικες σειρές που θα σε καθηλώσουν στον καναπέ το 2016 και 5 παλαιότερες που αν δεν έχεις δει ακόμα, τότε σίγουρα πρέπει να προσθέσεις στην «to do» λίστα σου.



Γράφει ο Κλεάνθης Κλεάνθους



Billions

Για πες: Δραματική σειρά που εστιάζει στο χώρο των υψηλών οικονομικών συναλλαγών, καταγράφοντας την επικείμενη σύγκρουση ανάμεσα σε δυο φιλόδοξες, αντίπαλες φιγούρες, τον σκληρό Γενικό Εισαγγελέα Chuck Rhoades και τον αδίστακτο διαχειριστή κεφαλαίων Bobby «Axe» Axelrod. Η σειρά τοποθετείται μέσα στο πολιτικό και οικονομικό διεφθαρμένο τοπίο της Νέας Υόρκης και υφαίνει μια πολύπλοκη διήγηση ενός παιχνιδιού κυνηγού-θύματος.

Δυνατό χαρτί: Όταν ο μοναδικός Paul Giamatti και ο πολυβραβευμένος πρωταγωνιστής του «Homeland», Damien Lewis, ενώνουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι απλά... εκρηκτικό!

Κάνει αρχή: Ο πρώτος κύκλος της σειράς έκανε πρεμιέρα ανήμερα την Πρωτοχρονιά και θα ολοκληρωθεί σε 12 επεισόδια διάρκειας 60 λεπτών.

 

 

Colony

Για πες: Η υπόθεση μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες, στο κοντινό μέλλον, στο οποίο βρίσκεται υπό την κατοχή κάποιας μυστηριώδους δύναμης. Ορισμένοι συνεργάζονται με το νέο καθεστώς και επωφελούνται από την νέα τάξη, ενώ άλλοι επαναστατούν και δέχονται τις αρνητικές συνέπειες. Μια οικογένεια είναι διχασμένη από τις αντιμαχόμενες πλευρές και προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες και να μείνει ενωμένη στη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα.

Δυνατό χαρτί: Η σειρά φέρει την εγγυημένη υπογραφή του Carlton Cuse («The Strain», «Bates Motel») ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντούμε τον Josh Holloway, τον αθυρόστομο «Sawyer» του «Lost».

Κάνει αρχή: Στις 14 Ιανουαρίου. Θα προβληθούν συνολικά 10 επεισόδια διάρκειας 42 λεπτών.

 

 

Chelsea Does

Για πες: Χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες, το ντοκιμαντέρ της Chelsea Handler θέτει ερωτήματα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας, αλλά που φοβόμαστε να ρωτήσουμε ανοιχτά. Η δημοφιλής παρουσιάστρια του «The Chelsea Lately» μελετά τον γάμο, τα ναρκωτικά, τον ρατσισμό και τη Silicone Valley, πάντοτε με τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο.

Δυνατό χαρτί: Η καυστικές ατάκες και το μαύρο χιούμορ της Chelsea Handler σίγουρα θα μας χαρίσουν στιγμές άφθονου γέλιου και παράλληλα θα μας προβληματίσουν.

Κάνει αρχή: Στο Netflix, στις 23 Ιανουαρίου.

 

 

The X-Files

Για πες: Η σειρά που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με το σλόγκαν «the truth is out there» να γίνεται viral παγκοσμίως, επιστρέφει δυναμικά 13 χρόνια μετά τους τίτλους τέλους της (και έπειτα από 9 σεζόν), με τους πρωταγωνιστές της, David Duchovny και Gillian Anderson, να ενσαρκώνουν εκ νέου τους (αγέλαστους) πράκτορες του FBI, Fox Mulder και Dana Scully.

Δυνατό χαρτί: Ο νέος κύκλος του «The X-Files» θα διηγηθεί έξι ιστορίες εγκλήματος, έξι ανεξιχνίαστα μυστήρια και εμείς ελπίζουμε ότι δεν θα μείνει μόνο εκεί. Η επιτυχία της σειράς θεωρείται δεδομένη, μια που η λαχτάρα του κοινού να δει ξανά το διάσημο δίδυμο στην μικρή οθόνη, είναι αναντίλεκτη!

Κάνει αρχή: Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο FOX, στις 25 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Φεβρουαρίου.

 

 

Westworld

Για πες: Η νέα σειρά του HBO, είναι εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία του 1973 σε σκηνοθεσία Michael Crichton και όπως η ταινία, έτσι και η σειρά, διαδραματίζεται στο μέλλον, έχοντας στο επίκεντρο της ένα θεματικό φουτουριστικό πάρκο όπου ανθρωπόμορφα ανδροειδή φέρνουν στην πραγματικότητα ιστορικά γεγονότα. Η σειρά περιγράφεται ως μία σκοτεινή οδύσσεια για το ξεκίνημα της τεχνητής νοημοσύνης και το μέλλον της αμαρτίας.

Δυνατό χαρτί: Ό,τι λάμπει στην προκειμένη περίπτωση, είναι χρυσός! Δημιουργός του «Westworld» είναι ο πολυτάλαντος Jonathan Nolan («Person of Interest»), αδελφός του σκηνοθέτη Christopher Nolan, την παραγωγή έχει αναλάβει ο μετρ του είδους J.J. Abrams, ενώ πρωταγωνιστούν δύο ιερά τέρατα της 7ης τέχνης, ο Anthony Hopkins και ο Ed Harris!

Κάνει αρχή: Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία προβολής της σειράς.

 

 

11/22/63

Για πες: Θυμάσαι τι συνέβη στις 22 Νοεμβρίου του 1963; Μα φυσικά, η δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ, John F. Kennedy, στο Ντάλας του Τέξας. Η μίνι αυτή σειρά, ακροβατεί ανάμεσα στο σήμερα και στο 1963 και αφηγείται την ιστορία του καθηγητή Jack Epping, ο οποίος ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να αποτρέψει τη δολοφονία του Kennedy. Η αποστολή του όμως απειλείται από τον δολοφόνο του προέδρου, Lee Harvey Oswald, τον έρωτα, αλλά και από το ίδιο το παρελθόν που φαίνεται να αδυνατεί να αλλάξει.

Δυνατό χαρτί: Από που να πρωτοξεκινήσουμε. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Stephen King, στην παραγωγή συναντούμε τον J.J. Abrams («Star Wars: The Force Awakens»), στην σκηνοθεσία τον Kevin MacDonald («The Last King of Scotland») και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον James Franco. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

Κάνει αρχή: Στις 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί σε οκτώ επεισόδια.

 

 

Vinyl

Για πες: Η νέα σειρά του HBO, μελετά την ιστορία του Richie Finestra (Bobby Canavale), ενός άντρα που προσπαθεί να φτιάξει την καριέρα του μέσα στην μουσική βιομηχανία στα τέλη της δεκαετίας του '70, ο οποίος στην πορεία γίνεται επικεφαλής της δισκογραφικής εταιρείας, American Century Records. Στην σειρά παίζει και ο γιος του Mick Jagger, James Jagger, o οποίος υποδύεται τον frontman του punk rock συγκροτήματος «The Nasty Beats».

Δυνατό χαρτί: Δημιουργός της σειράς είναι ο σεναριογράφος του «The Wolf of Wall Street», Terence Winter και δημιουργός του «Boardwalk Empire», ενώ την παραγωγή έχουν αναλάβει ο θρύλος της ροκ μουσικής σκηνής, Mick Jagger και ο σπουδαίος Martin Scorsese, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης του πρώτου επεισοδίου-πιλότου της σειράς.

Κάνει αρχή: Στις 14 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια των 60 λεπτών.

 

 

Outcast

Για πες: Η νέα σειρά τρόμου του Robert Kirkman, ακολουθεί τον Kyle Barnes (Patrick Fugit), ένα νεαρό άντρα, ο οποίος από μικρός βασανίζεται από δαίμονες. Πλέον ως ενήλικας έχει αποφασίσει να βρει απαντήσεις, οι οποίες όμως μπορεί να αλλάξουν για πάντα τη ζωή στη Γη όπως την ξέρουμε.

Δυνατό χαρτί: Το «Outcast» φέρει την βαρβάτη υπογραφή του συγγραφέα και παραγωγού του «The Walking Dead», Robert Kirkman (βασισμένη στο κόμικ του ιδίου) και αυτό από μόνο του είναι «στανταράκι» για την επιτυχία της σειράς. Επίσης σε αντίθεση με το «The Walking Dead», ο Kirkman έχει δηλώσει πως ήδη γνωρίζει το τέλος της σειράς.

Κάνει αρχή: Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία πρεμιέρας της σειράς.

 

 

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ...

Και 5 (πιο) παλιές σειρές που συνεχίζονται, όχι τόσο για τους μυημένους αλλά για όσους μπαίνουν τώρα στον κόσμο των αμερικάνικων σειρών ή για όσους απλώς δεν έτυχε μέχρι σήμερα να τις δουν.

 

The Walking Dead (6 σεζόν): Ίσως η πιο παρεξηγημένη σειρά από τους μη φανατικούς του είδους. Με βαθμολογία 8.6 στο IMDb, το «The Walking Dead» δεν είναι απλά μια σειρά με αιμοδιψή ζόμπι που ξεσκίζουν την ανθρώπινη σάρκα, αλλά ένα αριστούργημα που σίγουρα αξίζει να του δώσεις μία πρώτη, ίσως και δεύτερη, ευκαιρία...



 

House of Cards (4 σεζόν): Τώρα που έρχεται το Netflix στην Κύπρο, ήρθε η στιγμή να δεις και εσύ το πολιτικό δράμα «House of Cards» με τον Kevin Spacey να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως ο διψασμένος για εξουσία πολιτικός, Francis Underwood και την επίσης εξαιρετική Robin Wright στο ρόλο της σύζυγού του, Claire Underwood.



 

MrRobot (1 σεζόν): Μια νέα σειρά που (αρχικά προοριζόταν για ταινία) έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούνιο και κατάφερε αργά και σταθερά να κερδίσει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς. Ο Rami Malek είναι υπέροχος ως Elliot, ένας νεαρός προγραμματιστής που πάσχει από μια εξουθενωτική αντικοινωνική διαταραχή και που αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για συνδέεται με τους ανθρώπους είναι να τους «χακάρει».



 

How to Get Away with Murder (2 σεζόν): Με την Shonda Rimes («Grey’s Anatomy», «Scandal») στη θέση της executive producer, η Viola Davis, ως η μεγαλοδικηγόρος και καθηγήτρια νομικής, Annalise Keating, βρήκε επιτέλους το ρόλο που εκτόξευσε τις μετοχές της στα ύψη, δείχνοντας στο ευρύ κοινό την πολυεπίπεδη ερμηνευτική της γκάμα.



 

Quantico (1 σεζόν): Μυστήριο, ανατροπές και πολλά μυστικά, συνθέτουν το συναρπαστικό σύμπαν του «Quantico». Μια από τις καλύτερες σειρές του ABC των τελευταίων ετών, αφηγείται το στόρι μιας ομάδας νεαρών εκπαιδευόμενων ντετέκτιβ του FBΙ. Ένας όμως από αυτούς, είναι υπεύθυνος για μία από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ