Τα 20+1 πιο δημοφιλή άρθρα της CITY για το 2015

Μέσα στη χρονιά που πέρασε, πολλά άρθρα της CITY κυκλοφόρησαν μαζικά στο ίντερνετ. Με ένα κλικ στα google analytics, ήρθε μπροστά μας η λίστα με τα 21 πιο δημοφιλή από αυτά.

 


Article featured image
Article featured image

Και μαντέψτε τι; Η λίστα επιβεβαιώνει πως, όταν έχεις δικό σου, μοναδικό περιεχόμενο, μακριά από τη λογική του «παίζω ότι παίζουν όλοι» και των άρθρων των 100 λέξεων (μύθος ότι ο κόσμος δεν διαβάζει μεγάλα κείμενα), όταν προσπαθείς να πιάσεις τον παλμό του κόσμου εκεί έξω και δη του νεαρόκοσμου, φτιάχνοντας θέματα που αφορούν τους πολλούς, πάντοτε με σωστή προσέγγιση, τότε ο κόσμος σε διαβάζει και σε κάνει share.

Όχι, ούτε ειδησεογραφικό portal είναι η CITY, ούτε πολιτιστικό ένθετο, ούτε ελιτίστικο ή ψαγμένο για τους λίγους. Τι είναι; Αν ρίξεις ένα βλέφαρο στα πιο δημοφιλή άρθρα του 2015, θα έχεις ξεκάθαρη εικόνα.

Άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν, ιστορίες που εμπνέουν, κείμενα γραμμένα με χιούμορ, θέματα που δεν έχει (τολμήσει να) αγγίξει κανένα άλλο Μέσο, καινούργια trends, εικόνες απ’ τα παλιά που προκαλούν νοσταλγία, η επικαιρότητα αλλιώς, θέματα που συζητιούνται μαζικά στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και πράγματα που ενδεχομένως να μας απασχολήσουν στο μέλλον… Αυτό ακριβώς είναι η CITY!

Αλήθεια, πόσα από τα 21 πιο κάτω θέματα θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιοδήποτε άλλο site ή άλλο μέσο;

 

*Ξεκινάμε ανάποδα, από το 21, φτάνοντας τελικά στο No1 και το πιο δημοφιλές άρθρο για τη χρονιά που πέρασε -με ένα κλικ στον τίτλο μεταφέρεσαι στο αντίστοιχο άρθρο.



 

21. Οι 10 πιο ταλαιπωρημένες κυπριακές ατάκες

Το γεγονός ότι κάποιες κυπριακές ατάκες τις έχουμε ξεχειλώσει τόσο πολύ που πλέον δεν τις πιστεύουμε ούτε εμείς που τις λέμε, είναι μια άλλη ιστορία. Ιστορία που εξακολουθεί να μας διασκεδάζει και η οποία διαιωνίζεται από γενιά σε γενιά. Ακολουθούν οι 10 πιο ταλαιπωρημένες κυπριακές ατάκες σύμφωνα με τους συντάκτες της CITY. Δημοσιεύθηκε 27 Μαρτίου.

 

 

20. Ο γυμνισμός στην Κύπρο

Γιατί οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες στο νησί μας δεν πάνε σε παραλίες γυμνιστών; Δεν πάνε όντως; Ο ΚΟΤ πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα; Έχει ποτέ σκεφτεί να τον προωθήσει ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού; Δημοσιεύθηκε 26 Ιουνίου.

 

 

19. Tube: Το πρώτο μοριακό μπαρ στην Κύπρο [βίντεο]

Τρία φιλαράκια από την Αθήνα, ο Χάρης Μάγγας, ο Διονύσης Rodionov και ο Γιάννης Τομπουλίδης, άνοιξαν το «Tube Molecular bar» και εμείς βρεθήκαμε στη Σαριπόλου για να δούμε τι χημείες κάνουν με το αλκοόλ. Δημοσιεύθηκε 31 Ιανουαρίου.

 

 

18. Γνωρίσαμε τον Ροβινσώνα Κρούσο της Κύπρου

Ο Καπετάν Αντώνης είναι από τη Λευκωσία μα εδώ και τριάντα χρόνια ζει μόνος μέσα στην καλύβα και το ξύλινο του σπίτι στην ταπεινή αυτή παραλία του Μαζωτού, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρνακα. Δημοσιεύθηκε 27 Αυγούστου.

 

 

17. Η νέα σημαία της Κύπρου [7 Κύπριοι γραφίστες ονειρεύονται λύση]

Με κάθε σεβασμό προς το εθνικό μας σύμβολο, ζητήσαμε από 7 Κύπριους γραφίστες να σχεδιάσουν τη νέα σημαία της Κύπρου και να την παρουσιάσουν στη CITY και τους αναγνώστες της. Ο καθένας από αυτούς εννοείται πως είδε την πρόκληση αυτή με εντελώς διαφορετικό μάτι. Δημοσιεύθηκε 27 Μαΐου.

 

 

16. Τον χειμώνα φοιτητής δημοσιογραφίας, το καλοκαίρι «παττιχάρης»

Ο  Χαράλαμπος, ή αλλιώς Τήλλυρος όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, κατάγεται από το χωριό Μονάγρι της Λεμεσού και εδώ και τρία χρόνια είναι φοιτητής δημοσιογραφίας σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στη Λευκωσία. Δημοσιεύθηκε 26 Ιουνίου.

 

 

15. Πίτσα απ’ τα παλιά [12 παλιές κυπριακές πιτσαρίες που είναι ακόμα εδώ]

Σε μια έρευνα που κάναμε με γνωστούς και φίλους, ανακαλύπτουμε ότι οι παλιές, οι πρώτες πιτσαρίες του νησιού, οι συνοικιακές πιτσαρίες της γειτονιάς, ζεσταίνουν ακόμα φούρνους και φτιάχνουν πίτσα… απ’ τα παλιά. Δημοσιεύθηκε 20 Νοεμβρίου.

 

 

14. 5 Κύπριοι στρατιώτες διασκευάζουν την «Τηλλυρκώτισσα» με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο




Τηλλυρκώτισσα - Διασκευή από Κύπριους στρατιώτες

5 Κύπριοι στρατιώτες διασκευάζουν την «Τηλλυρκώτισσα» με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Περισσότερα εδώ: http://bit.ly/1me7xuV


Posted by City Free Press on Monday, 28 December 2015




Πως περνά ο χρόνος στον στρατό; Κάποιες φορές, βασανιστικά αργά. Αυτό είναι αλήθεια. Αν είσαι όμως δημιουργικό μυαλό, αν έχεις καλλιτεχνική φλέβα, τότε επινοείς τρόπους για να γεμίζεις τον (ελεύθερο) χρόνο σου με κάτι ωραίο και δημιουργικό. Τα 5 παιδιά του βίντεο, έχοντας μόνο μια κιθάρα, διασκεύασαν με άψογο τρόπο την «Τηλλυρκώτισσα». Δημοσιεύθηκε 28 Δεκεμβρίου.

 

 

13. Τα 8 φίδια της Κύπρου [φωτογραφίες και χαρακτηριστικά]

Μετά τη δημοσίευση του μίνι-ντοκιμαντέρ που ετοιμάσαμε για τα φίδια και τις κουφάδες της Κύπρου, οι αναγνώστες μας ζήτησαν να μάθουν ποιο πλάσμα είναι τί και πως ακριβώς μοιάζει. Δημοσιεύθηκε 8 Μαΐου.

 

 

12. Οι παιδικές μας αναμνήσεις από τα 80s και τα 90s [σε 18 φωτογραφίες]

Μια υπερ-κασετίνα με «μαγικά» κουμπάκια, το σχολικό Ανθολόγιο, σκηνές από μια πανέμορφη Κύπρο και μερικές ακόμα συγκινητικές φωτογραφικές αναμνήσεις από τις δεκαετίες κυρίως του '80 (αλλά και του '90) που θα σας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Δημοσιεύθηκε 27 Φεβρουαρίου.

 

 

11. Πού πάνε όλα αυτά τα πώματα που μαζεύουμε

Πώματα από μπουκάλες νερού, γάλατος, απορρυπαντικού και από ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Πώματα μικρά και μεγάλα, διάφανα και πολύχρωμα. Που πάνε, αλήθεια; Δημοσιεύθηκε 11 Μαΐου.

 

 

10. Ήπιαμε κι εμείς φραπέ [εικόνες]

Πήγαμε και εμείς να αγοράσουμε φραπέ από τα «κορίτσια με τα καυτά σορτσάκια» στη βιομηχανική περιοχή, κοντά στο Τσέρι. Τα κορίτσια που, για διαφορετικούς λόγους, αναστατώνουν άντρες και γυναίκες, παρκάρουν συνήθως τα φορτηγάκια τους έξω από τις πόλεις, σε περιοχές βιομηχανικές. Δημοσιεύθηκε 15 Απριλίου.

 

 

9. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Κύπρο [εικόνες, βίντεο]

Tο τρομολαγνέ αυτοκόλλητο στις πόρτες των γιαγιάδων, που μόλυνε τις αθώες παιδικές μας ψυχές με φόβο, κακούς και Αντίχριστους και σκόρπιες, στερεότυπες, ράντομ αντιλήψεις, τύπου «εν τούτοι που εν δέχονται να δώσουν αίμα», «πού βρίσκουν λεφτά;», «μη τους απαντάτε» κλπ είναι ότι οι περισσότεροι ξέρουμε για τους Ιεχωβάδες. Εξ ου και αποφασίσαμε να συναντήσουμε κάποιους από αυτούς, ενδεχομένως για να μάθουμε περισσότερα για αυτή την ομάδα που ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας. Δημοσιεύθηκε 18 Σεπτεμβρίου.

 

 

8. Γυναίκα γεωργός ετών 33

Η Στυλιάνα ζει στο χωριό Φαρμακάς της επαρχίας Λευκωσίας, μεγαλώνει τρία παιδιά, ενώ εκτός από το επάγγελμα της αισθητικού, το οποίο επίσης ασκεί, ξοδεύει αρκετές ώρες στο χωράφι καλλιεργώντας διάφορα φρούτα και λαχανικά μαζί με τον σύζυγό της Τάσο. Μάλιστα, οδηγεί το -δανεικό από τον παππού της- λευκό αγροτικό αυτοκίνητό της και κάνει μια συγκεκριμένη διαδρομή στη Λευκωσία μια φορά τη βδομάδα πουλώντας τα καλούδια της. Δημοσιεύθηκε 5 Αυγούστου.

 

 

7. Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης στις τελευταίες του στιγμές...

Μια φωτογραφία ενός μελλοθανάτου σε ένα κελί, μαζί με έναν παπά να τον διαβάζει, στάθηκε η αφορμή για να βρούμε συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του ήρωα! Δημοσιεύθηκε 1η Οκτωβρίου.

 

 

6. Ο πιο χιπ κυπριακός γάμος [λίγο φολκλόρ, λίγο ύπαιθρος και το αγόρι μου]

Ο πρώτος γάμος που μετά από 100 χρόνια πραγματοποιήθηκε σε μια από την ΟΥΝΕΣΚΟ προστατευόμενη περιοχή της Κύπρου. Η τελετή έγινε σε μεσαιωνικό εκκλησάκι, η χαιρετούρα σε χωριάτικο δρομάκι στο Φικάρδου και το γλέντι με το σαφώς κυπριακό μπουφέ και ντεκόρ στήθηκε στην παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού. Δημοσιεύθηκε 11 Φεβρουαρίου.

 

 

5. «Δεν θα έρθω Κύπρο ποτέ ξανά»

Βρετανός τουρίστας δεν θα ξαναέρθει Κύπρο, λέει, επειδή δεν συμπεριφερόμαστε σωστά στα αμπελοπούλια και στέλνει επιστολή στους Δημάρχους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου και σε βουλευτές Αμμοχώστου. Δημοσιεύθηκε 2 Δεκεμβρίου.

 

 

4. 8 Κύπριες μάς λένε τι μισθό παίρνουν και πόσα μένουν για κομμωτήριο

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανεκδιήγητη ατάκα on air της βουλευτού του ΔΗΚΟ Αθηνάς Κυριακίδου, για τον μισθό που παίρνει και δεν την φτάνει για κωμμωτήριο, εντελώς τυχαία και εντελώς συγκυριακά είχαμε προγραμματισμένο για δημοσίευση το εν λόγω άρθρο, αυτή της μίνι έρευνας μεταξύ 8 τυχαίων γυναικών που ζουν ανάμεσά μας. Κοίτα να δεις καμιά φορά πως έρχονται τα πράγματα ρε παιδί μου… Δημοσιεύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου

 

 

3. Έχεις ακούσει για τα 3 μυστήρια σπίτια-παιχνίδια στην Κύπρο;

Τα σπίτια-παιχνίδια ή escape rooms αποτελούν μετεξέλιξη ορισμένων βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του 90, όπου ο γκέιμερ προσπαθούσε να δραπετεύσει σε δεδομένο χρόνο από ένα δωμάτιο που βρισκόταν κλειδωμένος, λύνοντας διάφορους γρίφους και σπαζοκεφαλιές. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα λειτούργησαν πολλά στο νησί κι εμείς θελήσαμε να μπούμε και να μάθουμε τι γίνεται. Δημοσιεύθηκε 14 Ιανουαρίου.

 

 

2. «Είμαστε Κυπραίοι, ναι» [βίντεο]

Ο Παναγιώτης Μαυρομιχάλης γεννήθηκε στο Σουδάν, από Κύπριο πατέρα και Αφρικανή μητέρα, ενώ τα τελευταία 13 χρόνια βρίσκεται στην Κύπρο (από τα 10 του), ενώ ο Μπρουκ Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Τανζανία, επίσης από Κύπριο πατέρα και Αιθιοπιανή μητέρα, και βρίσκεται στην Κύπρο 17 χρόνια τώρα (από τα 4 του). Γνωρίζοντάς τους καλύτερα και ανακαλύπτοντας τις ευαισθησίες τους, το πηγαίο χιούμορ (ειδικά του Μπρουκ), την τάση για αυτοσαρκασμό, την χαριτωμένη αμηχανία τους, την αγάπη τους για το νησί αλλά και την ανάγκη να μοιραστούν μαζί μας (προφανώς και μαζί σου) ορισμένα πράγματα που τους ενοχλούν από τη ζωή στο νησί, αποφασίσαμε να τους ζητήσαουμε να κάνουμε μια συνέντευξη. Δημοσιεύθηκε 11 Ιουνίου.

 

 

1. Μπήκαμε στο σπίτι με τις φοινικιές [εικόνες]

Έχοντας υπόψη όλους τους αστικούς μύθους που το περιβάλλουν (ή σχεδόν όλους), πήραμε αμπρατσέ τον φωτογράφο και πήγαμε επί τόπου στο σπίτι με τις φοινικιές, το σπίτι-μυστήριο που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του αυτοκινητοδρόμου στην είσοδο της Λευκωσίας. Βγάλαμε φωτογραφίες, κάποιες από τις οποίες δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ και επιπλέον, γνωρίσαμε τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη. Δημοσιεύθηκε 31 Ιουλίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ