Πάμε στο The Performance Shop (στη Σαριπόλου) και τον Ιανουάριο

Συνεχίζουν τα έργα The «Active Spectator» και «Skin» της Λίας Χαράκη και για αυτόν το μήνα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο μήνας Δεκέμβριος ήταν πραγματικά πολύ πλούσιος σε εμπειρίες και παραστάσεις στη Σαριπόλου 14 μιας και το κατάστημα THE PERFORMANCE SHOP πρόσφερε συνολικά 14 παραστάσεις στη βιτρίνα του μαγαζιού αλλά και ιδιωτικές, με αποτέλεσμα τόσο οι περαστικοί όσο και οι υποψιασμένοι θεατές να ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το τι συμβαίνει μέσα στο μαγαζί. Συνολικά το κατάστημα φιλοξένησε πάνω από 20 καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών και Performance Artists αφού το project ήταν χορηγημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε διοργάνωση της ομάδας .pelma.lia haraki.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας των έργων THE ACTIVE SPECTATOR (Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΘΕΑΤΗΣ) της Λίας Χαράκη σε ερμηνεία και αυτοσχεδιασμό του Μάριου Ιωάννου άλλα και του έργου SKIN (παράστασης για ένα θεατή), συνεχίζονται οι παραστάσεις για όλο τον Ιανουάριο στο THE PERFORMANCE SHOP.

 

THE ACTIVE SPECTATOR

Το συγκεκριμένο κομμάτι απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων (12 άτομα), που είναι πρόθυμα να ‘παίξουν’ και να εμπλακούν μέσα στις διάφορες πραγματικότητες που δημιουργούνται/προκύπτουν κατά τη διάρκεια της παράστασης. Ο ηθοποιός χειρίζεται τις δράσεις και τις αντιδράσεις των θεατών με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει σαν επιπρόσθετο θεατρικό υλικό. Το έργο καθ΄ αυτό γίνεται λοιπόν συνθήκη συνδημιουργίας ηθοποιού και θεατών! Η παράσταση είναι κτισμένη γύρω από την έννοια της μεταμόρφωσης η οποία μέσα σε πολύ λίγο χρόνο γίνετε ο κοινός κώδικας για όλους μέσα στο χώρο. Οι διάφοροι χαρακτήρες είναι εμπνευσμένοι από την πραγματικότητά και τη σχολιάζουν έμμεσα, με σκοπό την αφύπνιση συνείδησης στον ίδιο τον θεατή μέσα από την πρόκληση για αναθεώρηση των δικών του ορίων.

Ιδέα/ Σκηνοθεσία: Λία Χαράκη

Ερμηνεία/ Αυτοσχεδιασμός: Μάριος Ιωάννου

Ημερομηνίες: 20, 23, 27 και 30 Ιανουαρίου, στις 21:00

Διάρκεια: 60 λεπτά 

Τιμή: 12 και 10 ευρώ (φοιτητές)

Κρατήσεις: 99-261838

 



SKIN

To SKIN είναι μια παράσταση για ένα άτομο που λειτουργεί μέσα από την ενεργοποίηση των αισθήσεων του, προκαλώντας στο συμμετέχοντα την αίσθηση της προσδοκίας για το τι θα ακολουθήσει. Ο/Η θεατής κλείνει τα μάτια και εντάσσετε σε ένα κινησιολογικό ταξίδι όπου οι τρεις περφορμερς αντιμετωπίζουν το σώμα του/της ως πύλη αντίληψης που λαμβάνει πληροφορίες κυρίως μέσω της αφής και της ακοής. Το έργο δίνει την ευκαιρία στον συμμετέχοντα να έρθει σε επαφή με μια εύθραυστη και ευαίσθητη μεριά του εαυτού του, αφήνοντας την ύπαρξη του για λίγο στα χέρια άλλων. Οι τρείς περφόρμερς του SKIN παραμένουν άγνωστοι αφού ποτέ κανείς δεν τους βλέπει και δεν αναφέρονται πουθενά, με σκοπό το έργο να υπάρχει αποκλειστικά στην αντίληψη και φαντασία του κάθε συμμετέχοντα ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του έργου, μιας και αποτελεί το κύριο υλικό δημιουργίας για τους περφόρμερς.

Το SKIN είναι:

Φόρος τιμής στην ευθραυστότητα

Δοκιμασία εμπιστοσύνης

Ασφαλές πλαίσιο συναίσθησης

Ιδέα/ Δημιουργία: Λία Χαράκη

Εκτέλεση/ Αυτόσχεδιασμός: οι περφόρμερ ποικίλουν (είναι προτιμότερο για το έργο τα ονόματα τους να μην ανακοινώνονται)

Μουσική επιμέλεια: Πάνος Μπαρτζής

Ημερομηνίες: Κυριακές 17, 24, 31 πρωϊνά (ανά 30 λεπτά)

Διάρκεια: 30 λεπτά

Τιμή: 20 ευρώ

Κράτηση παράστασης: 99-261838

 

www.theperformanceshop.org

Facebook: The Performance Shop

Email: shoptheperformance@gmail.com

Τηλ. 99-261838


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ