10 trends για το 2016 [κυπριακά και όχι μόνο]

Στη CITY ανέκαθεν είχαμε γερό ένστικτο για όσα επρόκειτο να αναδειχθούν σε next big things.

 


Article featured image
Article featured image

Παράλληλα όμως υπήρξαμε και γενναιόδωροι με τους αναγνώστες μας, εξ ου και ποτέ δεν κρατήσαμε τίποτα κρυφό ή αποκλειστικά για την πάρτη μας.

Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τώρα!

Ψάξαμε, εντοπίσαμε και παρουσιάζομε όλα όσα φαίνονται να εξελίσσονται σε μεγάλα trends για τη χρονιά που μόλις μπήκε.



 

Έχεις ακούσει για τις υπηρεσίες bnb;

Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν. Και θέλουν να ταξιδεύουν πολύ, γιατί φτάσαμε πια στην εποχή που όσα βλέπεις πίσω από μια οθόνη, σ’ ένα κοινωνικό δίκτυο, θες να τα ζήσεις κιόλας. Το πρόβλημα για πολλούς είναι ένα. Οικονομικό. Αυτή η νέα «ανάγκη» δημιούργησε και μια νέα λύση. Το «bnb», aka bed n’ breakfast. Διάφορα applications έχουν ήδη δημιουργηθεί παγκοσμίως, με δημοφιλέστερο το «air bnb», όπου μπορείς είτε να νοικιάσεις το σπίτι σου σε τουρίστες, εγχώριους και ξένους, για το χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί, είτε να επιλέξεις εσύ σε ποιο σπίτι, διαμέρισμα, loft, studio ή ακόμα και δωμάτιο θες να μείνεις στην πόλη που θα ταξιδέψεις. Έτσι ξοδεύεις λιγότερα απ’ όσα θα ξόδευες σ’ ένα ξενοδοχείο αλλά κάνεις και νέους φίλους! Ρίξε μια ματιά ΕΔΩ.

 

Για drunch και drinner

Με το brunch συμφιλιωθήκαμε. Το αγαπήσαμε και το τιμήσαμε. Αφιερώματα, κόντρα αφιερώματα, που να το φας, που να πιεις, που να το πληρώσεις. Τώρα έρχεται το «Drunch»! Αυτό που μαζεύεσαι με φίλους σου για φαγητό και φεύγεις όταν είσαι κάτι πολύ περισσότερο από tipsy! Στην ίδια λογική και το «Drinner», πιο βράδυ όπως θα’ χεις πιθανότατα υποψιαστεί. Brunch θα βρεις στο Bastione στη Λευκωσία (βρες ίνφο ΕΔΩ).

 

Bόλτα με hoverboards

Τα sliders, όπως είναι αλλιώς γνωστά έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Ευρώπης και της Αμερικής και αναμένεται, έστω και με καθυστέρηση, να κάνουν το μεγάλο μπαμ και στο νησί, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στην πόλη, κυρίως στις ελεύθερες μας ώρες αφού δύσκολα ο Κύπριος θ’ αφήσει το αυτοκίνητο στο γκαράζ για να πάει στο γραφείο με το hoverboard

 

Αφτερ γουόρκ πάρτι!

Δεν είναι ότι ανακάλυψε κανείς και την ταχινόπιτα, αλλά προβλέπεται πως φέτος θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μιας τουλάχιστον καθημερινής μέσα στη βδομάδα. Το λες και εξέλιξη του «Happy hour». Όσο οι ζωές μας γίνονται γρηγορότερες κι όσο εμείς θα στριμωχνόμαστε όλο και περισσότερο στα deadlines, τόσο θα αναζητούμε μια «ανάσα» μέσα στην εβδομάδα και με κεκτημένη ταχύτητα αλλά και με μαθηματική ακρίβεια, ο δρόμος μας θα μας βγάζει πίσω από ένα μπαρ. Ξενόφερτη συνήθεια, από Λονδίνο υποψιαζόμαστε αλλά καλοδεχούμενη! Στο Skiλί παίζει Άφτερ Γουέρκ Γκρικ.

 

Αλλιώς... παπιγίον!

Είναι η τσαχπινιά, αυτό που κάνει ένα κατά τα άλλα boring -όχι απαραίτητα- και σίγουρα all time classic ντύσιμο να ξεχωρίζει. Το παπιγιόν, έρχεται να εκδικηθεί τη γραβάτα και να επανεφευρεθεί. Η τάση έγινε μόδα και τείνει να γίνει κανόνας. Παπιγίον από ξύλο, σύρμα, πλαστικό, γυαλί και ό,τι άλλο μπορεί να «γεννήσει» ένα δημιουργικό μυαλό, για να το κάνει να ξεχωρίσει. Πάρε μια γεύση ΕΔΩ.

 

Βάλε μακριά μπλούζα

Δεν είναι κάτι καινούριο, όμως τώρα απενοχοποιείται. Την πολύ μακριά μπλούζα στους άνδρες την βλέπαμε συνήθως σε ραπ και χιπ χοπ καλλιτέχνες παρέα με όλα τα παρελκόμενα: αλυσίδες, καπελάκι τζόκεϊ ανάποδα, φαρδύ παντελόνι, τατουάζ και γενικά, τον ασυμμάζευτο. Όμως δειλά-δειλά, η αντρική μπλούζα με μήκος λίγο πιο κάτω από την λεκάνη άρχισε να χρησιμοποιείται και σε άλλα στυλ. Σε πιο ροκ. Και σε πιο classy. Και σε πιο χιπστερικά ξεσπάσματα. Και με prints αλλά και σε πολλά υφάσματα και κοψίματα. Και τελικά, έγινε μόδα, καταρρίπτοντας ταμπού, γι’ αυτό και θα μείνει. Στην Κύπρο, τις ανακαλύψαμε στο «Block 22» όταν το επισκεφθήκαμε.

 

Αντίο manbun, καλοσώρισες man bun!

Για τις γυναίκες, δεν είναι κι ότι καλύτερο αλλά αυτό δεν φαίνεται ν’ αφορά τον ανδρικό πληθυσμό. Το man bun ήταν το trend που κυριάρχησε πέρυσι στο ανδρικό hair styling και φαίνεται πως δεν θα το αποχωριστούμε γρήγορα. Απλώς θα δούμε και αρκετές παραλλαγές του με την man bun πλεξούδα να εκπλήσσει περισσότερο απ’ όλες.

 

Επιστροφή στη φύση (No1)

Καλό το ποτό αλλά ακόμη καλύτερη και η αποτοξίνωση. Εδώ και μερικά χρόνια το ψάχνουμε με τη διατροφή μας. Δεν τρώμε ό,τι μας σερβίρει η διαφήμιση και το πιάτο. Μάθαμε για την γλουτένη, την λακτόζη, τα ελευθέρας βοσκής, τα αγιουβέρτικα βότανα και η αλήθεια είναι πως, όλη αυτή η πληροφορία, μας μπέρδεψε λίγο -γι’ αυτό κι εμείς εδώ στη CITY, πρώτοι σπεύσαμε να ξετυλίξουμε τον μίτο της Αριάδνης, θυμάσαι;

Όλα αυτά θα μπουν σε μια σειρά, η μάθηση έγινε γνώση και φέτος, θα το ρίξουμε στην βοτανολογία, αφού όλο και περισσότερα είναι τα bio και organic food stores αλλά και τα τμήματα εντός των υπεραγορών με φυσικά προϊόντα. Οι φρουταρίες δε, κάνουν και πάλι, χρυσές δουλειές!

 

Επιστροφή στη φύση (No2)

Ο αγροτουρισμός στην Κύπρο έχει πολύ μέλλον αλλά και πολλή ζήτηση. Ο Κύπριος ανακαλύπτει ξανά το νησί του και οτιδήποτε ντόπιο γίνεται αμέσως αγαπητό. Στο Όμοδος, στον Καλοπαναγιώτη, την Κακοπετριά, οι εξορμήσεις μας γίνονται συχνότερες με αποτέλεσμα ο τομέας να γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Αυτό δεν αναμένεται ν’ αλλάξει, ίσα-ίσα που φέτος θα είναι εντονότερο. Δες ΕΔΩ μερικές καλές προτάσεις για αγροτουρισμό στην Κύπρο.

 

H εκδίκηση του βινυλίου

Η μουσική βιομηχανία φαίνεται να βρίσκει ξανά τον δρόμο της με τις υπηρεσίες streaming μουσικής όπως Spotify και Apple Music να κάνουν χρυσές δουλειές, βρίσκοντας ταυτόχρονα τον τρόπο να φέρουν πίσω το βινύλιο στη ζωή μας. Καλύτερη ποιότητα μουσικής από το cd ενώ σίγουρα το όλο δημιουργικό, το εξώφυλλο, το booklet και το οπισθόφυλλο αναδεικνύονται πολύ περισσότερο, σαν έργα τέχνης σ’ ένα βινύλιο παρά σ’ ένα μικρό cd. Αυτό λοιπόν θα πάρει την θέση που του αξίζει, για συλλέκτες πια και το cd την δική του... στην αποθήκη. Πληροφορίς για τα Vinyl Markets που διοργανώνονται κατά καιρούς θα βρεις στο page Vinyl in Cyprus.

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας άρθρου: Kullin.net - 10 cool μέρη για να ενοικιάσεις στην Στοκχόλμη από το Airbnb - Δες περισσότερα για την υπηρεσια Airbnb στο πιο κάτω βίντεο:

 



 

PLUS

Tα Tech και Digital trends που θ’ αλλάξουν τη ζωή μας:

* Πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου. Στην Αμερική γίνεται κατά κόρον, η υπηρεσία Apple Pay έχει μπει για τα καλά στην ζωή των χρηστών του iPhone και μένει απλώς να εφαρμοστεί κι εδώ.

* Streaming σειρές μέσω Netflix, το οποίο πολύ πρόσφατα, έγινε διαθέσιμο παγκοσμίως.

* Τα health apps είναι το πρώτο μεγάλο βήμα που κάνουν οι τεχνολογίες επικοινωνίας για να εξυπηρετήσουν την υγεία και πρόκειται για ένα πολύ μικρό preview για το τι θα επακολουθήσει στην συνέχεια. Αυτά θα ενώνονται κυρίως με τα έξυπνα ρολόγια αλλά και health bracelets, κάπως έτσι θα ξεκινήσει η επόμενη μεγάλη τεχνολογική επανάσταση, αυτή της υγείας και της δημιουργίας του super human. Το γεγονός πως η Apple επιμένει στο Apple Watch και ετοιμάζει την δεύτερη έκδοση του, δεν είναι τυχαίο.

* Τα αδιάβροχα και πολύ λεπτά smartphones είναι καθοδόν, αφού τα πρώτα leaks για το iPhone 7 έχουν ήδη γίνει και ο Tim Cook με την ομάδα του ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την θύρα για τα ακουστικά -ένα σύρμα λιγότερο- και να δημιουργήσουν ένα κινητό, λίγο πιο παχύ από ένα φύλλο χαρτιού! Φήμες λένε πως το iPhone 6S είναι ήδη αδιάβροχο, απλώς η εταιρεία δεν το έχει ανακοινώσει και επισήμως. Κάνει κι αυτή τις δοκιμές της.

* Αν δεν έχεις Snapchat, είτε είσαι επιχείρηση είτε προσωπικό, καν’ το. Λένε πως είναι το επόμενο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο και το buzz που έγινε γύρω του μέσα στο 2015 φέτος θα μετατραπεί σε tsunami! -το Ello, τελικά, ήταν πολύ εναλλακτικό για να τα καταφέρει.

* Profile videos. Δεν είναι σίγουρο αν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τις selfies, όμως όλοι μιλάνε για τα gifs και τα videos, καθώς έχουνε κάνει ήδη την εμφάνιση τους τα πρώτα profile videos στο facebook, που θ’ αντικαταστήσουν και τα profile pictures.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ