Επίσημη ανακοίνωση ότι μας ψεκάζουν

Το Τμήμα Δασών ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, μεταξύ των ωρών 7:30 και 14:30 θα πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

 


Article featured image
Article featured image

Αν κάποιοι εκεί έξω ακόμα διερωτώνται ... ιδού και μία επίσημη ανακοίνωση:

«Οι αεροψεκασμοί θα διενεργούνται από αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών με σκοπό την καταπολέμηση του εντόμου της πιτυοκάμπης που έχει προσβάλει  πεύκα  σε περιοχές των δασών Αδελφοί, Λεμεσού, Μαχαιρά, Κόρνου και Σταυροβουνίου».

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να διενεργηθούν αεροψεκασμοί στις ακόλουθες δασικές περιοχές: Δάσος Αδελφοί: Κοιλάδες Αγίου Θεοδώρου Σολέας και Αγίας Μαρίνας (αναδασώσεις «Κορωνιάς», «Ασίνου», και την πευκόφυτη περιοχή «Άρκακα»). Δασικές περιοχές των κοινοτήτων Kάτω Μονής, Αγίου Επιφανίου, Μιτσερού και Καλού Χωριού Κλήρου.Δάσος Λεμεσού: Δάση Κακομάλλη (πευκόφυτες περιοχές «Άσπρες», «Βούππος» και «Γλυκή Νερό»), Παρεκκλησιάς (πευκόφυτες περιοχές «Επήλα», «Δυόσμη», «Αετοφωλιάς» και «Καψάλας»). Δασικές περιοχές των κοινοτήτων Παρεκκλησιάς και Κελλακίου.Δάση Μαχαιρά, Κόρνου και Σταυροβουνίου: Αναδασώσεις «Τουρκοπουλιέρη», «Μάντρας του Καμπιού – Βρωμονερά», «Πιπή», «Κακορατζιάς», «Καρή» και Σταυροβουνίου. Δασικές περιοχές των κοινοτήτων Μοσφιλωτής, Σιας, Μαθιάτη, Λυθροδόντα, Αναλιόντα, Δελίκηπου, Κόρνου, Πυργών, Λαζανιά και Καπέδων.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως κατά τους αεροψεκασμούς θα χρησιμοποιηθεί το βιολογικό σκεύασμα Τracer 48SC.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ