«Όσοι δουν το ντοκιμαντέρ θα σχηματίσουν πλήρη εικόνα για τη Λέσβο»

Έτοιμο για προβολή είναι το σοκαριστικό και αφυπνιστικό ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες στη Λέσβο που ετοίμασε ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. 

 

Φωτογραφίες: Πάμπος Χαραλάμπους

 


Article featured image
Article featured image

Πρόσφατα ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου βρέθηκε στη Λέσβο για εθελοντισμό. Αν και δεν το είχε σκοπό, έπειτα από παραινέσεις δικών του ανθρώπων, αποφάσισε, λίγες μέρες πριν αναχωρήσει, να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ.

«Ένα ντοκιμαντέρ θα εξυπηρετούσε τον σκοπό μου. Αυτόν του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αγάπης. Και αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει. Γιατί προέκυψε μέσα από βιώματα. Όσοι παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ θα έχουν πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Λέσβο» δηλώνει ο συνάδελφος στη CITY. 

Το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με τον δημιουργό του, «είναι μια παραγωγή η οποία μεταφέρει όλων των ειδών τα συναισθήματα. Πόνου, αγωνίας, χαράς, λύπης αλλά και ελπίδας. Γι’ αυτό και ο τίτλος «Ελπίδας Κύματα». Είναι μια δουλειά η οποία μας κάνει μαζί με τους συνεργάτες μου να νιώθουμε περήφανοι και ως άνθρωποι αλλά και ως εργαζόμενοι στον δύσκολο χώρο των ΜΜΕ»

Σε αυτό παρουσιάζονται όλες οι πτυχές της προσφυγικής κρίσης που ταλαιπωρεί το νησί, η αγωνία των προσφύγων που φτάνουν στο νησί μέσα από μια διαδρομή θανάτου, κινδύνων και εκμετάλλευσης και οι δραματικές εικόνες και το μεγαλείο της ανθρωπιάς.

Συνεντεύξεις, προσωπικές ιστορίες και μαρτυρίες για εκείνους που χάθηκαν μεσοπέλαγα μαζί με την ελπίδα τους.

 

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 22:15 και σε επανάληψη το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 23:00 στο ΣΙΓΜΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ