Κάτι αλλιώτικο ανοίγει στη Σαριπόλου

Πέρα από το να πηγαίνουμε για καφέ, αλκοόλ και μουσική, στη Σαριπόλου θα ευφραίνεται από τούδε και στο εξής η ψυχή μας και με το να ζωγραφίζουμε νεκρή φύση, γυμνά αγόρια και άλλα δημιουργικά κι ωραία. 

 


Article featured image
Article featured image

Ένας νέος πολυχώρος εικαστικής δημιουργίας και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ανοίγει οσονούπω στην καρδιά της παλιάς Λεμεσού. Με σκοπό να φέρνουν ανθρώπους όλων των ηλικιών και ασχολιών κοντύτερα στην τέχνη, τρεις νέοι ζωγράφοι, ο Άριστος Χριστοφόρου, η Μαρία Κυριακίδου και η Κατερίνα Αχιλλέως εγκαινιάζουν τον πρώτο δημιουργικό μήνα του Beat-Παζάρ.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να εκφραστούν και δεν τους δίνεται η ευκαιρία και σκεφτήκαμε να τους τη δώσουμε, δηλώνουν στη CITY.

«Δεχόμαστε προτάσεις από οποιοδήποτε καλλιτέχνη που μπορεί να ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Το κόνσεπτ είναι κάθε μήνα τα εργαστήρια να αλλάζουν και να μη προσελκύσουμε μόνο άτομα που ήδη ασχολούνται με την τέχνη αλλά και άτομα που δεν έχει ενδεχομένως τύχει μέχρι σήμερα να εκφράσουν ή να αναπτύξουν ικανοποιητικά τις καλλιτεχνικές και τις δημιουργικές τους ανησυχίες».

Για την ώρα λοιπόν και για τον πρώτο μήνα λειτουργίας του πολυχώρου, ο Άριστος θα προσφέρει εργαστήρι για ζωγραφική νεκρής φύσης, η Μαρία για γυμνό (θα υπάρχει μάλιστα γυμνό μοντέλο) και η art-therapist Κατερίνα για δημιουργία χαρτιού.

Τα εργαστήρια θα είναι νυχτερινά για να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά άνθρωποι που κατά τη διάρκεια της ημέρας εργάζονται και κάθε τρεις μήνες θα πραγματοποιείται μια έκθεση με τη δουλειά των μαθητών.

 

 

Πέρα όμως από τα εργαστήρια και τις εικαστικές εκθέσεις των μαθητών, σκοπός είναι το Beat-Παζάρ να προσφέρει στέγη και για παραστάσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, πρόβες, μουσικές βραδιές, αφιερώματα και κινηματογραφικές βραδιές.

 

 

Στεγάζεται σε δύο κτίρια επί του πεζόδρομου Χατζηλοιζή Μιχαηλίδη, ακριβώς εκεί που βρίσκεται το καφενείο «Μάλλον Γλυκύς».

Ο πρώτος κύκλος εργαστηρίων ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου

 

 

Facebook page


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ