Συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

Μια συναυλία αφιέρωμα στον συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, στις 19.30, με τους Σωτήρη Καραγιώργη, Ευαγόρα Καραγιώργη και Στέλιο Κακογιάννη.

 


Article featured image
Article featured image

Η συναυλία θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών.

Με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από τη γέννησή του, αλλά, και εκτιμώντας τη απέραντη μουσική κληρονομιά του Βασίλη Τσιτσάνη, διοργανώνεται ένα αφιέρωμα με μερικά από τα σημαντικότερα του τραγούδια.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης προχώρησε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι σε πολλά επίπεδα:

Έγραψε όμορφες μελωδίες, κλασικές και τις έντυσε με δικούς τους αριστουργηματικούς στίχους. Στις μελωδίες του μπορεί κάποιος να βρει στοιχεία από το δημοτικό τραγούδι, το βυζαντινό μέλος, δυτικά στοιχεία, ακόμη και στοιχεία μπλουζ.

Αξιοποίησε τα παλιά μακάμια-δρόμους αλλά προχώρησε και σε νεότερες κλίμακες. Προχώρησε την αρμονία με διφωνίες ακόμα και τριφωνίες. Έγραψε εκπληκτικές και ενδιαφέρουσες εισαγωγές με πολλές εναλλαγές που απαιτούν δεξιοτεχνία. Δοκίμασε όλους τους ρυθμούς της εποχής του αλλά παλαιότερους.

Ανάπτυξε τη λαϊκή ορχήστρα προσθέτοντας πιάνο, κοντραμπάσο, κρουστά και άλλα όργανα, πέραν του μπουζουκιού, του μπαγλαμά και της κιθάρας.

Είσοδος: 8 ευρώ

Πληροφορίες και Κρατήσεις: 222 5678 2 και 99 326229


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ