Το πολυσυζητημένο «The Danish Girl» στα K Cineplex

Το εξώφυλλο του Vanity Fair το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπου ο Αμερικανός ολυμπιονίκης Bruce Jenner, πατριός των αδερφών Kardashian, έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως Caitlyn δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Παρόλο που από τους περισσότερους θεωρήθηκε ως μια πράξη δημόσιας γενναιότητας και αστείρευτη πηγή έμπνευσης, δεν έλειψαν και τα κακεντρεχή σχόλια από διάφορους καλοθελητές.

Μερικούς μήνες μετά, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Eddie Redmayne που υποδύεται την καλλιτέχνιδα και πρωτοπόρο τρανς Lili Elbe στην πολυαναμενόμενη ταινία «The Danish Girl», έρχεται να υποστηρίξει την Catilyn, δηλώνοντας τον θαυμασμό του για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά της για να γνωστοποιήσει τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κοινότητα των τρανς.

Η συμπάθεια όπως όλα δείχνουν είναι αμοιβαία, αφού η ίδια η Caitlyn εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον ηθοποιό για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της απέναντί του για την προσεκτική και συναισθηματική απόδοση της Lili Elbe. Όντως, ο ηθοποιός έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές γι’ αυτή του την ερμηνεία και όπως όλα δείχνουν πιθανό να κρατήσει στα χέρια του για δεύτερη συνεχή χρονιά το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι των Όσκαρ.

 

Το «The Danish Girl», που έχει προταθεί για βραβεία σε πέντε κατηγορίες στα British Academy Film, τρεις στα Golden Globes και τέσσερις στα Oscar, αφηγείται μια εντυπωσιακή ιστορία αγάπης, εμπνευσμένη από τη ζωή των καλλιτέχνιδων Lili Elbe (Eddie Redmayne) και Gerda Wegener (Alicia Vikander). Η Lili Albe γεννήθηκε ως άντρας και τη δεκαετία του 1930, έμελλε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που έκανε εγχείρηση διόρθωσης φύλου όταν η διαδικασία αυτή βρισκόταν ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

 

Την ταινία «The Danish Girl» μπορείτε να απολαύσετε από 29 Ιανουαρίου σε όλα τα K Cineplex


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ