10 ξενοδοχεία στην Κύπρο για διαμονή... μαζί με το σκύλο σας

Μια συνάδελφός, τις προάλλες, προσπαθούσε διακαώς να βρει ένα ξενοδοχείο ή έστω ένα κατάλυμα για να πάει διακοπές και να μπορεί να πάρει μαζί της το σκύλο της.

 


Article featured image
Article featured image

Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκε να βρει ένα μέρος που να είναι ευπρόσδεκτος και ο τετράποδος φίλος της, καθώς τα πλείστα ξενοδοχεία τής απαντούσαν πως οι σκύλοι δεν επιτρέπονται καθόλου στους χώρους τους.

Εννοείται πως το θέμα μού φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και, παρόλο που δεν έχω σκύλο, αποφάσισα να κάνω εγώ την έρευνα για λογαριασμό της.

Και ναι, μέσω αυτής της διαδικασίας ανακάλυψα πως, ξενοδοχεία που είναι pet friendly δεν υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό. Μπορούν και στην Κύπρο τα κατοικίδια να πηγαίνουν διακοπές μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε 10 κυπριακά ξενοδοχεία που δέχονται μετά χαράς και τα κατοικίδιά σας.



Σημείωση: Σε κάποια από αυτά υπάρχουν κανόνες ή περιορισμοί.

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hilton Cyprus

Με 55 ευρώ επιπλέον χρέωση στο λογαριασμό σας, το ξενοδοχείο Hilton σας επιτρέπει να έχετε και το σκυλάκι σας μαζί σας στο δωμάτιο. Το ξενοδοχείο προσφέρει στον τετράποδο φίλο σας ένα μικρό κρεβάτι για να κοιμηθεί, καθώς και μπολ για το φαγητό του.

Βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 98 στη Λευκωσία.

Τηλέφωνο: 22377777

 

 

Hilton Park

Τα σκυλιά που δεν ξεπερνούν τα 34 κιλά, μπορούν να διανυκτερεύσουν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους και στο Hilton Park της Λευκωσίας. Η επιπλέον χρέωση για το κατοικίδιο θα είναι 50 ευρώ, για ολόκληρη τη διαμονή. Αν χρειάζεστε μικρό κρεβάτι για το σκύλο, ή μπολ για την τροφή του, πρέπει να το αναφέρεται στο άτομο που θα σας κάνει την κράτηση.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη Λεωφόρο Γεωργίου Γρίβα Διγενή 1507, στη Λευκωσία.

Τηλέφωνο: 22695111

 

Asty Hotel

Στο Asty Hotel στη Λευκωσία τα σκυλάκια διανυκτερεύουν εντελώς δωρεάν. Πρέπει, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες τους να είναι προσεκτικοί για τυχόν ζημιές.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Πρίγκιπος Κάρολου 12, στον Άγιο Δομέτιο και για να κάνετε κράτηση τηλεφωνήστε στο 22773030.  



 

 



ΠΑΦΟΣ

Aphrodite Beach Hotel

Το ξενοδοχείο Aphrodite Beach Hotel στο Λατσί, είναι εδώ και πολλά χρόνια φιλόξενο στα κατοικίδια. Το σκυλάκι ή το γατάκι σας, μπορεί να μείνει στο δωμάτιο μαζί σας, χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση. Το μόνο που ζητά η διεύθυνση του ξενοδοχείου, είναι οι ιδιοκτήτες του κατοικίδιου να πάρουν μαζί τους το κρεβατάκι που θα κοιμηθεί.

Θα το βρείτε στο δρόμο Λουτρών της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στην παραλία Γιαννάκη. Για κρατήσεις: 26321001

 

 

Bougainvillea Apartments

Το Bougainvillea Apartments στην Πόλη Χρυσοχούς φιλοξενεί τα σκυλάκια με μεγάλη χαρά. Δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση, υπάρχει όμως περιορισμός όσο αφορά στο μέγεθος του σκύλου, καθώς ευπρόσδεκτά εκεί είναι μόνο τα μικρά σκυλιά.

Τα Apartments βρίσκονται στην οδό Βεργίνας 13 στην Πόλη Χρυσοχού.

Τηλέφωνο: 26812250

 

 

Natura Beach Hotel

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Natura Beach Hotel στην Πόλη Χρυσοχούς υποδέχεται τους τετράποδους φίλους των πελατών του χωρίς καμία έξτρα χρέωση. Πρέπει, όμως, οι ιδιοκτήτες του σκύλου να πάρουν μαζί τους το κρεβατάκι του και ένα μπολ για να τοποθετούν το φαγητό του. Υπάρχουν επίσης κάποιοι κανόνες, τους οποίους πρέπει να τηρούν, όπως για παράδειγμα να μην παίρνουν το κατοικίδιο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ούτε στους χώρους της πισίνας.

Το ξενοδοχείο αυτήν την περίοδο είναι κλειστό και θα ανοίξει αρχές Μάιου. Θα το βρείτε στον παραλιακό δρόμο της Πόλης Χρυσοχούς και για κράτηση τηλεφωνήστε στο  26 323111.

 

 

Renos Tourist Apartments

Πάρτε τον τετράποδο σας φίλο, μαζί με αυτόν και το κρεβατάκι του και επισκεφτείτε τα Renos Tourist Apartments για τις διακοπές σας. Δεν θα χρεωθείτε έξτρα για το σκυλάκι, με μόνη προϋπόθεση να είναι μικρό. Τα διαμερίσματα θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση στις αρχές Απριλίου.

Ευαγόρα Παλληκαρίδη 1, Πόλη Χρυσοχούς.

Τηλέφωνο: 26323144



 

 



ΛΑΡΝΑΚΑ

Lysithea Beach Hotel Apartments

Όποιο μέγεθος και αν έχει ο σκύλος σας, το Lysithea Beach Hotel Apartments στη Λάρνακα τον υποδέχεται με μεγάλη χαρά. Μπορεί να μείνει στο δωμάτιο εντελώς δωρεάν, αλλά ο κάθε ιδιοκτήτης, πρέπει να εξασφαλίσει το χώρο-κρεβατάκι που θα κοιμηθεί ο σκύλος του. Το ξενοδοχείο αυτήν την περίοδο είναι κλειστό, θα ανοίξει αρχές Μαΐου.

Θα το βρείτε στο δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας. Για κρατήσεις πατήστε ΕΔΩ, ή τηλεφωνήστε στο 24646009.



 

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Kyklades Complex

Μερικά από τα διαμερίσματα του Kyklades Complex στον Πρωταρά επιτρέπουν τη διανυκτέρευση και σε κατοικίδια. Δεν υπάρχει έξτρα χρέωση, ούτε περιορισμός στο μέγεθος του ζώου. Το μόνο που πρέπει να έχετε μαζί σας είναι ένα κρεβατάκι και ένα δοχείο για να τοποθετείτε την τροφή του.

Τα διαμερίσματα βρίσκονται στη Λεωφόρο Πρωταρά 259 και για να κάνετε κράτηση τηλεφωνήστε στο 23744100.

 

 

Mon Repos Design Hotel

Τα σκυλάκια που δεν ξεπερνούν τα 10 κιλά, μπορούν να διανυκτερεύσουν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους στο Mon Repos Design Hotel, στην Αγία Νάπα. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ιδιοκτήτες του ζώου, είναι να ενημερώσουν σχετικά το άτομο που θα τους κάνει την κράτηση. Μπορεί να υπάρξει μια μικρή χρέωση για σκοπούς καθαριότητας.

Το Mon Repos Design Hotel βρίσκεται στη Λεωφόρο Nissi Beach 125, στην Αγία Νάπα. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 23721319.

 

 

Corfu Hotel

Όσοι έχουν σκυλάκι, ένας ακόμη χώρος για να διανυκτερεύσουν μαζί του είναι και το Corfu Hotel στην Αγία Νάπα. Το ξενοδοχείο δέχεται μόνο μικρά σκυλιά, χωρίς επιπλέον χρέωση στον πελάτη.

Θα το βρείτε στην οδό Μελισσίου 17, στην Αγία Νάπα και για να κάνετε κράτηση τηλεφωνήστε στο 23722700.



 

PLUS

Μετά τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, φίλοι και γνωστοί μας ενημέρωσαν για ακόμα μερικά καταλύματα όπου οι σκύλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ως εκ τούτου θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε μια προσθήκη, έστω τηλεγραφικά, κυρίως λόγω του ότι ένα τέτοιο άρθρο έχει μεγάλη χρηστική αξία για όσους έχουν τετράποδους φίλους και τους θέλουν πάντοτε μαζί τους. Αυτά, λοιπόν, είναι το Linos Inn στην Κακοπετριά (22923161), ο Κυρ Γιάννης στο Όμοδος (25422100) και το Sun Camero στον Πωμό (26342139).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ