Αμπελοπούλια - Μύθοι και Πραγματικότητες [ομιλία στο ΤΕΠΑΚ]

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στη διάλεξη με θέμα «Αμπελοπούλια - Μύθοι και Πραγματικότητες».

 


Article featured image
Article featured image

Ομιλητής θα είναι ο Λεύκιος Σεργίδης, Βοηθός Διευθυντής - Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος «Terra Cypria».



Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, 16:00-17:00

Αίθουσα 1, 1ος όροφος, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, ΤΕΠΑΚ, Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία, Λεμεσός

 

Σύντομη περίληψη παρουσίασης

Στην παρουσίαση θα γίνει σύντομη εισαγωγή για τη σημαντικότητα της Κύπρου όσον αφορά βιοποικιλότητα και ιδιαίτερα σε θέματα πτηνοπανίδας.

Στη συνέχεια θα αναλυθεί γιατί είναι παράνομη η παγίδευση αμπελοπουλιών και θα φανούν με νούμερα οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Θα γίνει αναφορά στους νόμους με απλά λόγια και από ποιες χρονιές απαγορεύεται η παγίδευση αμπελοπουλιών στην Κύπρο. Τέλος, θα γίνει αναφορά σε όσα λέγονται ότι μπορεί να νομιμοποιηθεί μέσω παρεκκλίσεων από την Ευρώπη και θα φανεί αν σε άλλη χώρα της Ευρώπης επιτρέπεται κάτι τέτοιο.



Σύντομο βιογραφικό σημείωμα ομιλητή

Ο Λεύκιος Σεργίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1979. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Εργάστηκε στον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου, στο Τμήμα Περιβάλλοντος και από το Νοέμβριο 2010 στο Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος Terra Cypria. Η θέση που κατέχει είναι του Βοηθού Διευθυντή - Υπεύθυνου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.



Φωτογραφία: Albert Stoecker / πηγή: Nature of Cyprus photography

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ