Για φαγητό... μαζί με τα παιδιά [22 εστιατόρια με παιχνιδότοπο]

Τα ζευγάρια με παιδιά, πριν αποφασίσουν να βγουν απ’ το σπίτι για φαγητό ή έστω για μια οποιαδήποτε έξοδο, το σκέφτονται διπλά.

 


Article featured image
Article featured image

Το κώλυμα τους και ειδικά όλων όσοι έχουν μικρά παιδιά, αφορά στο γεγονός πως, όπου και να πάνε, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, τα μικρά αρχίζουν να είναι ανήσυχα ή/και να γκρινιάζουν, καθώς είναι στη φύση τους να μην αντέχουν για πολλή ώρα στον ίδιο χώρο, ειδικά όταν δεν υπάρχει κάτι που θα τους προσφέρει ευχάριστη απασχόληση ή ψυχαγωγία.

Αν έχετε παιδιά, σίγουρα μας καταλαβαίνετε.

Τη λύση στο πραγματικό μη αμελητέο αυτό «πρόβλημα» των ζευγαριών με παιδιά, δίνουν όσα εστιατόρια διαθέτουν παιχνιδότοπους.

Τσουλήθρες, τραμπάλες, κούνιες, φουσκωτά, τραμπολίνο και πολλά άλλα παιχνίδια και δραστηριότητες, θα απασχολούν τα παιδιά, καθώς εσείς απολαμβάνετε το φαγητό σας.

Δείτε μαζεμένα πιο κάτω εστιατόρια, καφεστιατόρια, ταβέρνες και ψαροταβέρνες σε ολόκληρη την Κύπρο, όπου μπορείτε να γευματίσετε ή να δειπνήσετε... μαζί με τα παιδιά σας.



Κεντρική φωτογραφία: Pizza Mia / Λεμεσός



 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Segafredo Zanetti

Ο παιδότοπος του Segafredo Zanetti βρίσκεται σε έναν εξωτερικό αλλά στεγασμένο χώρο, ο οποίος κατά τους χειμερινούς μήνες είναι θερμαινόμενος. Οι μικροί  μας φίλοι, εκεί θα βρουν μια μεγάλη παιχνιδοκατασκευή με, τσουλίθρα, τηλεόραση με κινούμενα σχέδια, σπιτάκι, αλογάκια, αυτοκινητάκια και πολλά άλλα πλαστικά παιχνίδια.  Στο χώρο τα Σαββατοκύριακα υπάρχει κοπέλα, η οποία απασχολεί τα παιδιά με διάφορες δραστηριότητες.

Αν και το Segafredo Zanetti  είναι καφετέρια, εντούτοις, στο αλά καρτ μενού θα βρείτε και μια μεγάλη ποικιλία φαγητών, όπως πίτσες, μακαρόνια, μπριζόλες και άλλες πολλές λιχουδιές.

Βρίσκεται στη Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία και είναι ανοικτή καθημερινά από τις 07.00 το πρωί, μέχρι τη 01.00 τα ξημερώματα.

Τηλέφωνο: 77 777714



 

Ταβέρνα «Αλλιώτικο»

Το καλοκαίρι τα παιδιά που επισκέπτονται την ταβέρνα «Αλλιώτικο» στο Λυθροδόντα, μπορούν να παίξουν φούτσαλ και τένις, στο γήπεδο που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Το χειμώνα τον περνούν στον παιδότοπο που βρίσκεται στο εσωτερικό της ταβέρνας. Μέσα σ’ αυτόν, υπάρχει μια μεγάλη παιχνιδοκατασκευή, στην οποία τα παιδιά σκαρφαλώνουν, κάνουν τσουλίθρα, περνούν από το τούνελ και παίζουν με τις μπαλίτσες.

Το «Αλλιώτικο» είναι μια κυπριακή ταβέρνα που σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες, μαγειρευτά φαγητά και διάφορα είδη σχάρας.

Βρίσκεται στο δρόμο Λυθροδόντα-Μαθιάτη και είναι ανοικτή καθημερινά, εκτός Δευτέρας από τις 16.00, μέχρι αργά το βράδυ. 

Για κρατήσεις: 22543204



 

«Πάρκο Ευκάλυπτοι»

Ένα κανονικό πάρκο γεμάτο παιχνίδια είναι η αυλή του εστιατορίου «Πάρκο Ευκάλυπτοι» στο Δάλι. Σπιτάκια, φουσκωτά, τραμπάλες και κούνιες, είναι μόνο μερικά από τα παιχνίδια που υπάρχουν εκεί.

Το εστιατόριο είναι ξακουστό για το κλέφτικό του, το οποίο προσφέρει μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Ο χώρος διατίθεται επίσης και για παιδικά πάρτι, γάμους και βαφτίσεις.  

Το κυπριακό εστιατόριο «Πάρκο Ευκάλυπτοι» βρίσκεται στη Λεωφόρο Αχαρνών 28, στο Δάλι . Το χειμώνα λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00 μέχρι αργά το βράδυ, ενώ τα καλοκαίρια λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 το πρωί. Για κρατήσεις, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο  22526666, 99476274.



 

ΛΕΜΕΣΟΣ

«Pepperoni Pizza»

Οι Λεμεσιανοί που έχουν παιδιά, μπορούν να επισκεφτούν και την Pepperoni Pizza, η οποία έχει δύο παιχνιδότοπους (έναν σε εσωτερικό χώρο και έναν σε εξωτερικό). Τα παιδιά εκεί μπορούν να ζωγραφίσουν και να παίξουν με τσουλίθρες, τραμπάλες, σπιτάκια, με την παιδική μπαλοπισίνα, καθώς και με διάφορα άλλα παιχνίδια.

Η πιτσαρία διαθέτει μενού με 41 διαφορετικές πίτσες, η ζύμη των οποίων ανοίγεται καθημερινά, με παραδοσιακό τρόπο, μπροστά στα μάτια των πελατών.

Βρίσκεται στην οδό Κολωνακίου 10 στη Λινόπετρα και είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι, μέχρι τις 23.00. 

Για Take Away, Delivery, καθώς και για κρατήσεις στην πιτσαρία, τηλεφώνησε στο 25322225.



 

«Pizza Mia»

Το κατάστημα της Pizza Mia, στη Λινόπετρα, διαθέτει έναν τεράστιο παιχνιδότοπο, πραγματικό παράδεισο για τους μικρούς... πελάτες του εστιατορίου. Μέσα σε αυτόν υπάρχουν τσουλήθρες, μπαλοπισίνα, φουσκωτά παιχνίδια και διάφορες άλλες παιχνιδοκατασκευές.

Καθώς τα παιδιά παίζουν στον υπόγειο χώρο, οι γονείς μπορούν να τα παρακολουθούν από μια ειδική κάμερα, ενώ κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, αλλά και όταν διοργανώνονται πάρτι γενεθλίων, μέσα στον παιδότοπο υπάρχει κοπέλα, η οποία προσέχει και ψυχαγωγεί τα παιδιά.

Η πιτσαρία είναι ανοικτή καθημερινά, από τις 12.00 μέχρις τις 23.00. Παρασκευή και Σάββατο λειτουργεί ως τις 23.30.

Τηλέφωνο: 25325999



 

Ελληνικό μεζεδοπωλείο «Αλατορίγανη»

Τα παιδιά που επισκέπτονται μαζί με τους γονείς τους την ταβέρνα  «Αλατορίγανη» στη Λεμεσό, έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τη ψυχή τους στον παιδότοπο του μαγαζιού. Μπορούν να σκαρφαλώσουν, να κάνουν τσουλίθρα, να ζωγραφίσουν και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους. Οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τους ελληνικούς μεζέδες που προσφέρει το μεζεδοπωλείο, αφού τα παιδιά τους θα τα προσέχει η νηπιαγωγός που βρίσκεται εκεί. 

Επισκεφτείτε την «Αλατορίγανη» στην οδό Ομονοίας 120 στη Λεμεσό, καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 10.00, μέχρι τις 00.00.

Για κρατήσεις: 25567001



 

ΠΑΦΟΣ

«The Moorings»

Στην Πάφο οι οικογένειες με παιδιά επισκέπτονται συχνά το παραθαλάσσιο καφεστιατόριο «The Moorings», όπου υπάρχει ένας ωραίος παιχνιδότοπος για να παίξουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για έναν εσωτερικό χώρο με αφρώδες δάπεδο ασφαλείας και μια μεγάλη παιχνιδοκατασκευή με μπαλίτσες, τσουλίθρες και τοίχο για να σκαρφαλόνουν τα παιδιά.

Στο καφεστιατόριο θα βρείτε τα πάντα, αφού η κουζίνα του φτιάχνει από σάντουιτς, μέχρι αστακούς.

Το «The Moorings» βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο και είναι ανοικτό καθημερινά από τις 09.00, μέχρι τις 00.00. Το χειμώνα κλείνει στις 18.00.

Για κρατήσεις: 26936225



 

Ταβέρνα «Άγιος Επιφάνιος»

Η αυλή της ταβέρνας «Άγιος Επιφάνιος» στο χωριό Αναρίτα, έχει διαμορφωθεί η μισή σε παιχνιδότοπο με τσουλίθρες, τραμπάλες και κούνιες και η  άλλη μισή σε γήπεδο όπου μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο τα παιδιά. Ο παιχνιδότοπος είναι περιφραγμένος για την ασφάλεια των παιδιών.

Πρόκειται για μια κυπριακή ταβέρνα που σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες της ώρας και όλα τα είδη σχάρας.

Θα τη βρείτε λίγο έξω από το χωριό Αναρίτα, στον παλιό δρόμο προς το χωριό Νατά. Είναι ανοικτή καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 17.00 μέχρι αργά το βράδυ.

Τηλέφωνο: 99838444



 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Ταβέρνα «Το Βάσανο»

Ακριβώς έξω από την ταβέρνα «Το Βάσανο», στον Άγιο Θεόδωρο της Λάρνακας, βρίσκεται το κοινοτικό πάρκο του χωριού, στο οποίο μπορούν να παίξουν τα παιδιά σας, καθώς εσείς τρώτε. Το πάρκο είναι μεγάλο και διαθέτει τσουλίθρες, κούνιες, καθώς και μια παιχνιδοκατασκευή με διάφορες δραστηριότητες.   

«Το Βάσανο» είναι μια απόλυτα κυπριακή ταβέρνα, που προσφέρει εποχικούς κρεατομεζέδες, καθώς και διάφορα άλλα μαγειρευτά φαγητά.

Είναι ανοικτή καθημερινά από τις 18.30 μέχρι αργά το βράδυ. Τις Κυριακές λειτουργεί μόνο για μεσημεριανό από τις 12.00, μέχρι τις 16.00.

Θα τη βρείτε στην οδό Κυριάκου Χατζηκουμή στο χωριό Άγιος Θεόδωρος στη Λάρνακα.

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 24323022.



 

«ΑΔΩΝΙΣ ΜΕΖΕ & ΟΥΖΟ»

Η ψαροταβέρνα «ΑΔΩΝΙΣ ΜΕΖΕ & ΟΥΖΟ» που βρίσκεται στην παραλία Μακένζι από το 1975, διαθέτει έναν εσωτερικό παιχνιδότοπο για όλους τους μικρούς μας φίλους. Ο χώρος είναι 50 τετραγωνικά μέτρα και εκεί υπάρχουν τσουλίθρες, παιδική μπαλοπισίνα, αλλά και διάφορα άλλα παιχνίδια.

Στο «ΑΔΩΝΗΣ ΜΕΖΕ & ΟΥΖΟ», θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια, σαλάτες, ορεκτικά, κρεατικά σχάρας, μακαρονάδες και εκλεκτούς ουζομεζέδες.

Μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ, ολόκληρο το μενού του εστιατορίου. 

Η ψαροταβέρνα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 10.00 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Τηλέφωνο: 24656647

 

 

Restolake

Η αυλή του εστιατορίου Restolake, που βρίσκεται δίπλα από τη Λίμνη Βορόκληνης, μοιάζει με την αυλή ενός νηπιαγωγείου. Υπάρχουν κούνιες, τραμπάλες, τσουλίθρες, φουσκωτά καθώς και ένας τοίχος αναρρίχησης.

Το εστιατόριο φτιάχνει σπιτικές πίτσες, μπιφτέκια, σουβλάκια, σαλάτες και όλα όσα διαθέτει μια international κουζίνα.

Είναι ανοικτό καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 09.00 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 24 400654



 

Hobos Steak House

Τραμπάλες, τσουλίθρες, καστράκι και τοίχος αναρρίχησης είναι τα παιχνίδια με τα οποία μπορούν να παίξουν τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Hobos Steak House στη Λάρνακα. Ο παιχνιδότοπος του εστιατορίου βρίσκεται στον πάνω όροφο σε έναν κλειστό χώρο.

Το Hobos Steak House διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία φαγητών, όπως μπριζόλες, μακαρονάδες, σαλάτες και ψαρικά.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το μενού του Hobos Steak House, πατώντας ΕΔΩ.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην παραλία των Φοινικούδων και είναι ανοικτό καθημερινά από τις 16.00 μέχρι τις 00.00. Τις Κυριακές ανοίγει από στις 11.00 το πρωί.

Τηλέφωνο: 24652584



 

Ταβέρνα «Ανεμόμυλος»

Μοναδική επιλογή για φαγητό στη Λάρνακα για όσους έχουν παιδιά, είναι και η ταβέρνα «Ανεμόμυλος» στο Μαρί. Σημαντικό είναι πως η ταβέρνα έχει ως αυλή της το κοινοτικό πάρκο, το οποίο έχει μέσα τσουλίθρες, τραμπάλες, κούνιες για μικρούς και μεγάλους, γήπεδό για ποδόσφαιρο, καθώς και διάφορα άλλα παιχνίδια.  

Η ταβέρνα προσφέρει καθημερινά από τις 11.00 μέχρι αργά το βράδυ, εξαιρετικό κρεατομεζέ.

Όσοι θέλουν να επισκεφτούν την ταβέρνα το βράδυ, πρέπει να κάνουν κράτηση στο 24332658.



 

ΕΛ. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Η ταβέρνα του Ισαάκ

Η ταβέρνα του Ισαάκ, βρίσκεται στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, ακριβώς δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και παρέχει έναν υπερπαραγωγή παιχνιδότοπο, ο οποίος το καλοκαίρι είναι σε εξωτερικό χώρο, ενώ το χειμώνα μεταφέρεται στο εσωτερικό της ταβέρνας. Τα παιδιά εκεί μπορούν να παίξουν με τραμπολίνο, κούνιες, τσουλίχθρες, να χρωματίσουν, ή να φτιάξουν lego και puzzle.   

Η παραλιακή ταβέρνα παρόλο που ειδικεύεται στο ψάρι, προσφέρει εκτός από ψαρομεζέδες και εκλεκτούς κρεατομεζέδες.

Είναι ανοιχτή καθημερινά και ολόχρονα, από τις 10.00, μέχρι τις 23.00 και για να κάνετε κράτηση πρέπει να τηλεφωνήσετε στο 23 723586.

 

 

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ

Ocean Basket

Η αλυσίδα εστιατορίων με θαλασσινά «Ocean Basket» διαθέτει παιχνιδότοπο σε δυο από τα καταστήματα της. Πρόκειται για το καινούριο κατάστημα που άνοιξε στην Ονασαγόρου στην Παλιά Λευκωσία (22676070) και στο άλλο που βρίσκεται στο My Mall στη Λεμεσό (25392574). Τα «Ocean Basket» είναι ανοικτά καθημερινά από τις 09.00, μέχρι τις 23.00. Δείτε ΕΔΩ το μενού.



 

T.G.I. Friday's

Τέσσερα από τα αμερικανικά εστιατόρια της αλυσίδας  T.G.I. Friday's σε Λευκωσία και Λεμεσό, έχουν παιδότοπο για τους μικρούς μας φίλους. Στη Λευκωσία έχουν παιδότοπο το κατάστημα που βρίσκεται στο Mall of Cyprus (22815744) και το κεντρικό στην οδό Διαγόρου (22674411). Στη Λεμεσό,20 το κατάστημα στο My Mall (25812911) και αυτό που βρίσκεται στην περιοχή Εναερίου (25583355). Όλα τα καταστήματα της αλυσίδας, είναι ανοικτά καθημερινά από τις 09.00, μέχρι τις 23.00. Δείτε ΕΔΩ το μενού του εστιατορίου.



 

Bennigan's

Το Bennigan's που βρίσκεται στην παραλία Μακένζι (24400666), αλλά και αυτό στην τουριστική περιοχή Λεμεσού (25329590) έχουν δημιουργήσει έναν όμορφο παιδότοπο για τα παιδιά. Τα αμερικανικά εστιατόρια είναι ανοικτά από τις 12.00, μέχρι τη 1.00. Πατήστε ΕΔΩ για το μενού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ