Η CITY προτείνει εκδρομή... στην Κυπερούντα

Στις πλαγιές της Μαδαρής, αναδύεται μέσα στο πράσινο τοπίο η γραφική κοινότητα της Κυπερούντας.  

 


Article featured image
Article featured image

Τι θα λέγατε αν το Σαββατοκύριακο φτιάχναμε βαλίτσες και πηγαίναμε να διανυκτερεύσουμε στο όμορφο χωριό της Πιτσιλιάς;



Κεντρική φωτογραφία: Αλβίνος Βασιλειάδης



Μια καλή αφορμή...

Αφορμή για την εκδρομή μας στο χωριό Κυπερούντα αποτελεί το νέο μονοπάτι μελέτης της φύσης που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο κέντρο του χωριού και έχει την ονομασία «ΚΑΦΟΥΡΟΥ-ΔΗΜΜΑ». Πρόκειται για μια διαδρομή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Αν επιλέξετε να την περπατήσετε, θα δείτε περισσότερα από 30 δένδρα και θάμνους είδη! Απέναντι, θα δείτε την τοποθεσία Περβόλια και την παλιά γειτονιά της Κυπερούντας, τη Δέηση.

Ένα μικρό γεφύρι του μονοπατιού, σε οδηγεί στο ρυάκι «Στρέμματα» που είναι παραποταμός του ανατολικού βραχίονα του ποταμού Κούρη.

 



Φωτογραφία: Αλβίνος Βασιλειάδης



 

«Adventure Mountain Park»

Αν κάνετε τον κόπο να πάτε μέχρι το γραφικό κεφαλοχώρι, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το πάρκο δραστηριοτήτων «Adventure Mountain Park» που βρίσκεται στο δάσος της περιοχής Δόξα σοι ο Θεός.

Το περιπετειώδες πάρκο, δίνει την ευκαιρία σε όσους το επισκεφτούν να κάνουν αναρρίχηση σε βράχο, να παίξουν paintball ή laser tag στον πολυεπίπεδο στίβο, να ψυχαγωγηθούν στο παγοδρόμιο και να κάνουν τοξοβολία.

Στο πάρκο υπάρχει επίσης ένα καφεστιατόριο, το οποίο σερβίρει παραδοσιακά φαγητά με μοντέρνες πινελιές.

Το «Adventure Mountain Park» λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τετάρτης, από τις 08.00, μέχρι τις 20.00. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ, ή τηλεφωνήστε στο 99674126.

 

Ταβέρνα «Κυπέρια»

Το μεσημέρι μπορείτε να γευματίσετε στην παραδοσιακή ταβέρνα «Κυπέρια», η οποία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και συγκεκριμένα στην οδό Λουκά Παπαχριστοδούλου 97. Προσφέρει κυπριακούς μεζέδες, καθώς και διάφορα αλλά φαγητά σχάρας.

Τους χειμερινούς μήνες, η πετρόχτιστη ταβέρνα λειτουργεί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00, μέχρι αργά το βράδυ. Αν σκοπεύετε να πάτε, καλύτερα να κάνετε κράτηση από την προηγούμενη μέρα, στο 99532090.

 



Φωτογραφία: Αλβίνος Βασιλειάδης

 

«Του φλυτζανιού το ανάγνωσμα»

Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται το κατάστημα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων με τ’ όνομα «Του φλυτζανιού το ανάγνωσμα», το οποίο λειτουργεί και ως καφενείο. Εκεί θα βρείτε διάφορα προϊόντα προς πώληση που φτιάχνονται στο χωριό, όπως χαλούμια, αναρή, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, χοιρομέρι και διάφορα άλλα αλλαντικά. Πριν το επισκεφτείτε, τηλεφωνήστε στο 99613362 για να δείτε αν είναι ανοικτό, επειδή οι ώρες λειτουργίας του δεν είναι καθορισμένες.

 

Οινοποιείο Κυπερούντας

Οι φίλοι του κρασιού μπορούν να κάνουν και μια βόλτα στο σπουδαίο οινοποιείο του χωριού, το οποίο λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 08.00, μέχρι τις 18.00 και προσφέρει όλες τις ώρες, δωρεάν δοκιμή κρασιού και ξενάγηση στους χώρους όπου παρασκευάζονται τα ξακουστά κρασιά, από σταφύλια που προέρχονται από τους πιο ψηλούς αμπελώνες στην Ευρώπη.

Βρίσκεται στην οδό Γρίβα Διγενή 102, στην Κυπερούντα.

Για ξενάγηση τηλεφωνήστε από την προηγούμενη μέρα στο 25532043.

 



 



Το βράδυ μπορείτε να διανυκτερεύσετε, είτε στο ξενοδοχείο του χωριού, ή σε ένα από τα 2 αγροτουριστικά καταλύματα.

 



Η κεντρική εκκλησία του χωριού που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη / φωτογραφία: Αλβίνος Βασιλειάδης

 

«Ξενοδοχείο Λειβαδιά»

Το «Ξενοδοχείο Λειβαδιά» είναι το μοναδικό στο χωριό και μπορείτε να διανυκτερεύσετε εκεί με 60 ευρώ το βράδυ.

Διαθέτει πισίνα, spa, γυμναστήριο, καθώς και ένα εστιατόριο με κυπριακή κουζίνα, στο οποίο μπορείτε να γευματίσετε από τις 12.00, μέχρι τις 18.00 και να δειπνήσετε από τις 19.00, μέχρι τις 22.00. Τις Κυριακές προσφέρει μπουφέ με παραδοσιακά φαγητά, ανάμεσα στα οποία σούβλα, μακαρόνια του φούρνου και αφέλια.

Βρίσκεται στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 9, στην Κυπερούντα.

Τηλέφωνο: 25532929

 

Αγροτουριστικό κατάλυμα «Γαλήνη»

Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ το βράδυ. Για κρατήσεις: 99557459, 99577031



Αγροτουριστικό κατάλυμα «Cyperus Rotundns»

Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ το βράδυ. Για κρατήσεις: 99302914


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ