Τρεις ακόμα παραστάσεις για την «Λωξάντρα»

Λόγω μεγάλης ζήτησης από το θεατρόφιλο κοινό, η παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ «Λωξάντρα» επανέρχεται για τρεις μόνο παραστάσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Γραμμένο το 1963, η Λωξάντρα της Μαρίας Ιορδανίδου, θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ σε δραματοποίηση Σάββα Κυριακίδη, σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου και με δεκαπενταμελή θίασο. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Σ΄ εκείνη την παλιά Πόλη που υπήρξε κάποτε κι αγαπήθηκε πολύ, έζησε η Λωξάντρα.

Στα χνάρια της πραγματικής- φανταστικής ζωής της, μας οδηγεί ένας Χορός νέων ηθοποιών. Η παρουσία του, επαναλαμβανόμενο μοτίβο της παράστασης, συνδέει το χτες με το σήμερα και η ιστορία παίρνει μια άλλη διάσταση.

Σ΄ εκείνη την παλιά Πόλη κάποτε πρόσωπα που ανήκαν σε διαφορετικές εθνότητες ζούσαν το ένα δίπλα στ’ άλλο με ανοχή και κατανόηση. Η προσωρινότητα της ύπαρξης, φόβοι και αγωνίες, μια αβέβαιη πατρίδα, μα το ισχυρότερο απ’ όλα, η αγάπη για τη ζωή. Αυτό το πνεύμα ελευθερίας, κοσμοπολιτισμού κι ανεκτικότητας, διαχέεται σ’ όλο το έργο κι ενσαρκώνεται μέσα από την κεντρική φιγούρα, τη Λωξάντρα. Είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει ηλικία, θα μπορούσε να είναι 30,50 ή 70 χρονών, αρκεί να έχει μεγάλη καρδιά κι ανοιχτή αγκαλιά.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, 20.30

Κυριακή 7 & 14 Φεβρουαρίου, 18.00


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ