Η Κύπρος συμμετέχει στο Πρώτο Ανθολόγιο Ευρωπαϊκών Τραγουδιών

Έχει ξεκινήσει ήδη η ψηφοφορία μέσω της οποίας θα επιλεγούν τα 6 τραγούδια που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο πρώτο Ανθολόγιο Ευρωπαϊκών Τραγουδιών.

 


Article featured image
Article featured image

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο μήνες.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι «το Ανθολόγιο Ευρωπαϊκών Τραγουδιών ξεκίνησε ως ιδέα που εξελίσσεται τα τελευταία δώδεκα χρόνια και δεν αποτελεί μια προπαγανδιστική κίνηση των Βρυξελλών, αλλά έχει τη βάση του σε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Δανία, όπου το εγχείρημα έχει τύχει της συμπαράστασης ειδικών και -απρόσμενα- ενωμένων πολιτών και από όλους τους πολιτικούς χώρους».

Από το Μάιο του 2015, περισσότεροι από 10500 πολίτες από τη Δανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και τη Σουηδία έχουν ψηφίσει για τα έξι τραγούδια που θα τους εκπροσωπήσουν.

Οι Κύπριοι, είναι ο 6ος από τους 28 λαούς της Ευρώπης από τους οποίους ζητείται η συμμετοχή στην ψηφοφορία του www.eu-songbook.org.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου, σπουδαστές της Μουσικής Ακαδημίας «ARTE» στη Λευκωσία είχαν επιλέξει 46 κυπριακά τραγούδια που θα πάρουν μέρος στην κυπριακή ψηφοφορία.

Οι έξι κατηγορίες, ο οποίες δημιουργήθηκαν μαζί με μέλη 17 μουσικών ακαδημιών από 14 χώρες-μέλη είναι οι εξής: «Έρωτας», «Φύση και Εποχές», «Ελευθερία και Ειρήνη», «Λαϊκά τραγούδια», «Πίστη» και «Παιδικά τραγούδια».

Από τις 5 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Απριλίου το κοινό μπορεί να αποφασίσει ποια έξι τραγούδια θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο πρώτο Ανθολόγιο Ευρωπαϊκών Τραγουδιών.

Στη συνέχεια η ψηφοφορία θα επεκταθεί στη Μάλτα, την Πολωνία και τη Γερμανία, όπου επίσης σπουδαστές μουσικής, καθηγητές και μέλη χορωδιών έχουν επιλέξει έξι τραγούδια για κάθε κατηγορία από την αξιοθαύμαστη μουσική τους παράδοση, καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ