14χρονη θέλει να γίνει η πρώτη επαγγελματίας μπαλαρίνα με μαντίλα

Η Stephanie Kurlow είναι ένα 14χρονο κορίτσι η οποία το 2010 ασπάστηκε στο Ισλάμ. Αυτό, της έδωσε πολύ μεγάλη χαρά, λέει, αλλά ταυτόχρονα της κόστισε και την πολύ ελπιδοφόρα καριέρα της στο μπαλέτο.

 


Article featured image
Article featured image

Η Kurlow λέει πως σταμάτησε να χορεύει επειδή δεν θα μπορούσε να φανταστεί έναν κόσμο όπου θα γινόταν αποδεκτό να κάνει τις performance της φορώντας τη μαντίλα της.

Μετά που είδε όμως τα likes από τις  Michaela De Prince και Misty Copeland οι οποίες επίσης υπερπήδησαν τα δικά τους εμπόδια, τότε αναζωπυρώθηκε το όνειρο της να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα.

Μέσω του LaunchGood.com η νεαρή Αυστραλή προσπαθεί να μαζέψει εισφορές για μια ακαδημία η οποία θα βοηθάει μπαλαρίνες από όλα τα έθνη και τις θρησκείες να συνεχίσουν μαζί την τέχνη τους.

 

Σύμφωνα με το site:

«Στην ηλικία τη δική μου υπάρχει έλλειψη διευκολύνσεων για άτομα διαφορετικής θρησκείας ή φυλής. Εγώ σκοπεύω να γίνω η πρώτη επαγγελματίας μουσουλμάνα μπαλαρίνα έτσι ώστε να εμπνεύσω κι άλλα κορίτσια που πιστεύουν στον εαυτό τους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Το δικό μου όνειρο είναι να εκπαιδεύω σε μια επαγγελματική σχολή μπαλέτου, προσφέροντας μαθήματα 35-40 ωρών τη βδομάδα για όσα κορίτσια θέλουν να γίνουν επαγγελματίες. Θέλω να ενθαρρύνω κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή φυλής. Μόνο έτσι θα φέρουμε αρμονία και έναν αίσθημα αποδοχής για τις επόμενες γενιές. Και ναι, μπορείτε να με βοηθήσετε να φτάσουμε αυτό το όνειρο».

 

Η Kurlow συχνά ποστάρει για το μπαλέτο και στον λογαριασμό της στο instagram.

 




 




 




 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ