Μαθητές του English School κουρεύτηκαν για να φτιαχτούν περούκες

Μια απλή διαδικασία που θα σκορπίσει χαμόγελα σε δεκάδες άρρωστα παιδάκια

 

Aπό τη Μήνα Χρυσάνθου

Φωτογραφίες Γιώργος Μιχαήλ



 


Article featured image
Article featured image

Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο οργάνωσαν οι μαθητές της Αγγλικής Σχολής στη Λευκωσία σε συνεργασία με τον όμιλο «We care for children» και το Καραϊσκάκειο ίδρυμα.

Οι μαθήτριες του σχολείου έκοψαν κατά 20 εκατοστά τα μαλλιά τους, και οι μαθητές ξύρισαν το κεφάλι για να καλυφθούν οι ανάγκες για περούκες των παιδιών με καρκίνο. Παράλληλα, εθελοντές του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος έλαβαν δείγματα μυελού των οστών από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου.

Στην εκδήλωση επίσης έγιναν δεκτές εισφορές από το κοινό για την ενίσχυση του ιδρύματος «We care for children» και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. 

Μιλώντας στη Σημερινή, η καθηγήτρια της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας Δρ. Εύα Πολυβίου, ανέφερε ότι «αν και είχαμε πάρα πολλούς μαθητές και μαθήτριες που είχαν δήλωσαν συμμετοχή από πριν είναι πάρα πολύ συγκινητικό το ότι εμφανίστηκαν τελικά την τελευταία στιγμή και πολλοί άλλοι, που θέλησαν και αυτοί, βλέποντας τους άλλους συμμαθητές τους, να κόψουν τα μαλλιά τους για αυτόν τον τόσο καλό σκοπό».

Την εκδήλωση την διοργάνωσε ο φιλανθρωπικός όμιλος «We Care We Help» της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

«Σκοπός ήταν να προσφέρουμε όσα περισσότερα χρήματα και μαλλιά, για να μεγαλώσει η τράπεζα εθελοντών αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά εδώ στο σχολείο αναφορικά με τη σημασία της εθελοντικής συνεισφοράς και τη βοήθειας, έστω κι αν πρόκειται για κάτι τόσο μικρό όπως είναι λίγες τούφες από τα μαλλιά μας». 

 

 

Εκ μέρους του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, η κ. Νεκταρία Παπαδοπούλου δήλωσε ότι «για εμάς οποιαδήποτε βοήθεια και εισφορά είναι σημαντική γιατί το έργο μας είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο».

Επίσης, συμπλήρωσε, αξιόλογες είναι οι νέες εγγραφές εθελοντών δοτών από νεαρούς μαθητές «οι οποίοι μαθαίνουν και θέλουν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο για να μεγαλώσει το αρχείο δοτών μας με νέο αίμα, μιας και άρχισε και γερνά».

Μια απλή λοιπόν διαδικασία που μπορεί να προσφέρει χαμόγελο σε δεκάδες άρρωστα παιδάκια. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ