Το app «MyShake» μετατρέπει το κινητό σε σεισμογράφο

Η νέα εφαρμογή «MyShake», μετατρέπει το smartphone του καθενός σε σεισμογράφο.

 


Article featured image
Article featured image

Το app δημιούργησαν Αμερικανοί σεισμολόγοι και από την Παρασκευή διατίθεται δωρεάν στο ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play.

Το «MyShake» μπορεί να ανιχνεύσει σεισμούς μεγέθους τουλάχιστον πέντε βαθμών, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το τηλέφωνο.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι στην περίπτωση ενός σεισμού, ακόμη και λίγα δευτερόλεπτα έγκαιρης προειδοποίησης μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Οι ερευνητές κυκλοφόρησαν την εφαρμογή αρχικά μόνο για συσκευές Android, αλλά σύντομα θα ακολουθήσει και εφαρμογή για iPhone.

Προς το παρόν, δεν θα εκδίδουν προειδοποιήσεις για σεισμό. Αν η εφαρμογή περάσει όμως με επιτυχία το τεστ, το σύστημα προειδοποίησης θα ενεργοποιηθεί έως τα μέσα του 2016.

Ο τελικός στόχος των ερευνητών είναι να ενσωματωθεί η εφαρμογή ανίχνευσης σεισμών στο λειτουργικό σύστημα των τηλεφώνων, έτσι ώστε όλες οι συσκευές εκ των πραγμάτων να είναι κινητοί σεισμογράφοι. Έως τότε, σπεύσατε να «κατεβάσετε» την εφαρμογή για να συμμετάσχετε στο τεστ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ