Τι είναι κατάθλιψη; [ημερίδα του YEU Cyprus]

Τι είναι κατάθλιψη; Γιατί παθαίνει κάποιος διπολική διαταραχή;

 


Article featured image
Article featured image

Είναι όλα αυτά τόσο μακρινά από εμάς; Κι αν είναι κοντά, πώς τα αντιμετωπίζω;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαγνώσκονται με διάφορες ψυχικές ασθένειες και αυτό έχει ως συνέπεια τον στιγματισμό τους από την κοινωνία.

Κυκλοφορούν σωρεία μύθων για τις ασθένειες και τα άτομα αυτά, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίησή τους από την κοινωνία και την απομόνωσή τους. Ταμπού επίσης είναι οι επισκέψεις σε ψυχολόγο, ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή.

To YEU Cyprus σε συνεργασία με έμπειρους ψυχολόγους και με την παρουσία ατόμων που θέλουν να μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για την ψυχική υγεία και πιο συγκεκριμένα για την κατάθλιψη, τη διπολική διαταραχή και τη νευρική ανορεξία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, στις 15.30, στο χώρο του YEU Cyprus.

Σκοπός της ημερίδας πέρα από την ενημέρωση είναι να καταρριφθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που μπορεί να έχει η κοινωνία για τα άτομα αυτά αλλά και να γίνουν εισηγήσεις για τρόπους αντιμετώπισής τους.

Το εργαστήρι αυτό δεν μπορεί να δεχτεί πέραν των 25 ατόμων, γι’ αυτό δηλώσετε άμεσα συμμετοχή, μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, στο email: life.evs.cyprus@gmail.com.

Το εργαστήρι θα είναι δωρεάν και επιχορηγείται από τις Πρωτοβουλίες Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ