Η Κύπρια που χορεύει με τον Pitbull και τραγουδά με τον Sean Paul

Article featured image
Article featured image

Τραγουδά, χορεύει, ταξιδεύει 1-2 φορές το μήνα σε Ευρώπη και Αμερική για συναυλίες, συμμετέχει στο παιχνίδι «Joker» του Σίγμα, έχει ένα τραγούδι στο youtube με περισσότερα από 2 εκατομμύρια views, έχει συνεργαστεί με τον Pitbull, τον Sean Paul και τη Βραζιλιάνα superstar Claudia Leitte και πιστεύει... στο σωστό timing!

 

Πως προέκυψε το Zumba στη ζωή σου;

Ασχολούμουν ανέκαθεν με το χορό και τη γυμναστική, έτσι το Zumba ήταν μια φυσική εξέλιξη, αφού συνδυάζει και τα δύο. Αν θέλεις, όμως, όλη την ιστορία, όταν επέστρεψα από την Αμερική ξεκίνησα δειλά-δειλά να διδάσκω κάποια μαθήματα χορού. Στην πορεία ήθελα κάτι πιο έντονο, που θα μου έδινε την δυνατότητα να γυμνάζομαι περισσότερο καθώς διδάσκω. Η αδερφή μου με έπεισε να ασχοληθώ με το Zumba, το οποίο λάτρεψα στην πορεία!

Και πως βρήκες τον τρόπο να το συνδυάσεις με το τραγούδι;

Τόσο ο χορός, όσο και το τραγούδι, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Χωρίς το ένα ή το άλλο δεν είμαι ολοκληρωμένη. Επομένως, θα έβρισκα τρόπο να τα συνδυάσω. Δεν περίμενα, βέβαια, να γίνει με αυτό τον τρόπο που έγινε κι έτσι νιώθω πολύ ευλογημένη που ήμουν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Αυτό έγινε ως εξής: Το 2012 είχα επιλεγεί ανάμεσα στους 4 πρώτους χορευτές/χορογράφους ανά τον κόσμο που θα είχαν την τιμή να ταξιδέψουν στο Miami και για ενάμιση μήνα να κάνουν εντατικές πρόβες για μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές συναυλίες που διοργανώνει το Zumba Fitness, δίπλα σε γνωστά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μια βδομάδα, λοιπόν, πριν τη συναυλία είχαμε ακύρωση κάποιου συμμετέχοντα τραγουδιστή, πράγμα που άφηνε ένα κενό 30 δευτερολέπτων σε ένα από τα τραγούδια που εγώ και η ομάδα μου θα πλαισιώναμε σαν χορευτές. Εκεί ήταν που κάποια φίλη ανέφερε στην παραγωγή ότι εκτός από χορεύτρια/χορογράφος είμαι και τραγουδίστρια. Κι έτσι λοιπόν ξεκίνησε και η συνεργασία μου με το Zumba σαν τραγουδίστρια, για να επιλεγώ και να προωθηθώ στην πορεία σαν μια από τις ανερχόμενες τραγουδίστριες της εταιρείας.

Πιστεύεις στην τύχη;

Πιστεύω στο σωστό timing. Τώρα αν αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως τύχη, δεν ξέρω.

Πόσο συχνά φεύγεις από Κύπρο για το συγκεκριμένο project; Σε ποιες χώρες έχεις ταξιδέψει μέχρι στιγμής;

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ταξιδεύω περίπου 1-2 φορές το μήνα σε Ευρώπη και Αμερική, λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες (προσωπικές και σε συνεργασία με την εταιρεία) και διάφορα άλλα events (φιλανθρωπικά και μη), για προώθηση των νέων μου τραγουδιών, άλλοτε σαν τραγουδίστρια και άλλοτε σαν χορεύτρια/τραγουδίστρια. Μέχρι στιγμής έχω πάει Ιταλία (σε όλες σχεδόν τις πόλεις), Ισπανία (Κανάριους Νήσους), Γαλλία, Αμερική (Νέα Υόρκη, Los Angeles, Miami, Orlando), Σουηδία, Ελλάδα (Αθήνα, Κρήτη) και αλλού που τώρα ίσως μου διαφεύγει.


Αυτό που έκανε το «Marioneta» επιτυχία, με περισσότερα από 2 εκατομμύρια views στο youtube, πιστεύω είναι ο συνδυασμός του ελληνο-ισπανικού στίχου, μαζί με το Cumbia/Hip hop beat.


Με ποιους μεγάλους καλλιτέχνες έχεις συνεργαστεί;

Είχα την «τύχη», αν θέλει,ς να επιλεγώ ανάμεσα στις 4 χορεύτριες που πλαισίωσαν τον Pitbull σε μια συναυλία του σε συνεργασία με το «Zumba Fitness» στο Los Angeles, έπειτα τραγούδησα επί σκηνής δίπλα στον Sean Paul σε αντίστοιχη συναυλία στο Orlando της Florida, με τον  Lil Jon, τον Vanilla Ice, έπειτα συνεργάστηκα με τον Wy Clef Jean για τις ανάγκες κάποιου videoclip, την ηθοποιό και τραγουδίστρια Victoria Justice, τη γνωστή Βραζιλιάνα superstar Claudia Leitte, καθώς και με τους ανερχόμενους J.Perry, Dhario, Mara, και Zona Prieta.

Οι Αμερικανοί ξέρουν την Κύπρο;

Καλή ερώτηση! Αυτοί με τους οποίους συνεργάστηκα και συναναστρεφόμουν ναι, την ήξεραν. Αλλά πολλοί άλλοι με ρωτούσαν αν η Κύπρος, από την οποία έλεγα ότι προερχόμουν, ήταν η γνωστή περιοχή Cypress Hills του Brooklyn της Νέας Υόρκης.

Ποια, πιστεύεις, είναι τα στοιχεία του τραγουδιού «Μαριονέτα» που το βοήθησαν να αποκτήσει τόσα πολλά views στο Youtube;

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να αγαπήσει ένα τραγούδι, αλλά αυτό που έκανε το «Marioneta» επιτυχία, με περισσότερα από 2 εκατομμύρια views στο youtube, πιστεύω είναι ο συνδυασμός του ελληνο-ισπανικού στίχου, μαζί με το Cumbia/Hip hop beat. Γενικότερα όμως το κομμάτι έχει μια θετικότητα που δεν μπορώ να προσδιορίσω, έχει μια μαγεία. Ίσως να είναι η κιθάρα, ίσως να είναι κάτι άλλο, δεν ξέρω…

Ετοιμάζεις κι άλλο τραγούδι με το Zumba Fitness project;

Ναι, έχω ήδη ηχογραφήσει άλλα 3 τραγούδια μαζί με την εταιρεία εκτός από το «Marioneta». Το «Love on me», το οποίο θα βγει σε ένα από τα consumer cd/dvd, το «Take you there» το οποίο έχει γίνει σε συνεργασία με τον Dhario (ένα άλλο ανερχόμενο καλλιτέχνη από το Miami) και το «O.P.A (Only Passion Allowed)» το οποίο είναι και η συνέχεια του «Marioneta» και έτσι θα είναι το επόμενο τραγούδι που θα προωθήσει άμεσα η εταιρεία, με το music video να βγαίνει τον ερχόμενο Μάιο.

Πολύ καλά τα πήγε και το προηγούμενο σου music video, Fly Away, αφού έπαιξε σε Mad TV και Music TV. Ετοιμάζεις κάποια άλλα προσωπικά clips;

Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι, είμαι έτοιμη να κυκλοφορήσω και το 2ο προσωπικό μου music video για το τραγούδι μου «Calling (Hopelessly Divine)», το οποίο είναι ένα melodic house κομμάτι.

Τι σε φέρνει στην Κύπρο αυτό το διάστημα; Δεν θα έπρεπε να είσαι εξωτερικό;

Ζω στην Κύπρο, η βάση μου είναι εδώ, έτσι όταν δεν ταξιδεύω βρίσκομαι εδώ διδάσκοντας και πραγματοποιώντας εμφανίσεις είτε με DJs είτε με το συγκρότημά μου «The Downtown Grooves» σε διάφορα events. Ναι, κανονικά θα έπρεπε να ετοιμαζόμουν για 2 άλλα ταξίδια, ένα στο Dubai και ένα στην Πορτογαλία, τα οποία και τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν, αφού στο τελευταίο μου ταξίδι στο Miami με λήστεψαν και δυστυχώς δεν ήμουνα σίγουρη αν θα προλάβαινα να βγάλω άλλο διαβατήριο μέχρι την μέρα της προγραμματισμένης πτήσης στο Dubai. Έπειτα, λόγω μιας σοβαρής μόλυνσης στα μάτια αναγκάστηκα να ακυρώσω και το ταξίδι μου στην Πορτογαλία, αφού πάλι δεν ήμουν σίγουρη αν θα μπορούσα να ταξιδέψω -ο γιατρός μου έδινε ένα μήνα έτσι ώστε να απαλλαγώ από αυτήν. Παράλληλα, προέκυψε και το «Joker», στο Σίγμα.

Τι σου αρέσει περισσότερο αναφορικά με τη συμμετοχή σου στο Joker του ΣΙΓΜΑ;

Η συμμετοχή μου στο «Joker» με έχει φέρει σε επαφή με κόσμο που αγαπά αυτό που κάνει και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, αφού είμαι και εγώ ερωτευμένη με τη δουλειά μου! Μου αρέσει όλη η φάση του παιχνιδιού, καθώς και όλη η ομάδα (παραγωγή, παρουσιάστρια, παίχτες, και μουσικοί). Είναι όλοι τους πάντα ευδιάθετοι και με όρεξη για δουλειά και αυτό είναι κάτι που σπάνια το βρίσκεις όταν η ομάδα αποτελείται από τόσους πολλούς ανθρώπους.

Όταν είσαι Κύπρο εμφανίζεσαι κάπου; Έχεις κάποια προγραμματισμένα live gigs;

Ναι, όταν είμαι Κύπρο προσπαθώ να πραγματοποιώ διάφορες εμφανίσεις. Εάν κάποιος θα ήθελε να ενημερωθεί γι' αυτά μπορεί να το κάνει μέσω της ιστοσελίδας μου ή μέσω Facebook.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ