Αφού έσπασε το ίντερνετ, το «φθηνότερο smartphone του κόσμου» ξεπούλησε

Μπορεί μπαίνοντας στο επίσημο σάιτ του Freedom 251 να βλέπεις την ένδειξη «Booking Closed» και να ενημερώνεσαι πως η τεράστια και ανέλπιστη ζήτηση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων όσοι έσπευσαν να το προμηθευτούν online προ-παραγγέλνοντας ένα smartphone που στοιχίζει μόνο 251 Ρουπίες -περίπου 3,60 δολάρια-, μέχρι πριν από μερικές ώρες όμως στο σάιτ γινόταν ο πανικός.

 


Article featured image
Article featured image

Στους 600.000 χρήστες το δευτερόλεπτο είχε φτάσει η επισκεψιμότητα του σάιτ σε κάποια φάση, ενώ για κάποιο διάστημα είχε κατέβει λόγω αδυναμίας των σέρβερ να διαχειριστούν τέτοιο traffic.

Η είδηση ήρθε στην επιφάνεια πριν από δύο ημέρες, ότι δηλαδή στην Ινδία πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα smartphone, ονόματι Freedom 251 που θα κοστίζει 3,60 δολάρια και εννοείται πως τα παγκόσμια media έσπευσαν να το παρουσιάσουν και να αποκαλέσουν, εύλογα, τη συσκευή της άγνωστης εταιρείας Ringing Bells το «φθηνότερο smartphone του κόσμου».

Από εχθές που ξεκίνησε επισήμως η διαδικασία online προπαραγγελίας του, αναφέρει το BBC, έσπασε κυριολεκτικά το ίντερνετ.

Ενημερωτικά, πάντως, η εταιρεία Ringing Bells έχει ήδη κατηγορηθεί από ανταγωνιστές και τοπικά media ότι «μασκάρεψε» και βάφτισε «δική της» μια κινέζικης κατασκευής συσκευή με την ονομασία Ikon 4, την οποία εισάγει στην χώρα μέσω άλλης εταιρείας, ενώ οι τοπικοί κατασκευαστές στρέφουν τα βέλη τους εναντίον του υπουργού τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Με επιστολή τους, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η ελάχιστη τιμή μιας συσκευής τέτοιων προδιαγραφών, δεν μπορεί να είναι κάτω από 40 δολάρια και καλούν την κυβέρνηση να προβεί σε έρευνα, ενώ κάποιοι βουλευτές κατηγορούν την ίδια την κυβέρνηση για απάτη τύπου «Σχήματος Ponzi», η οποία επιδοτεί την διάθεση του Freedom 251, ώστε να κρατήσει την τιμή σε τόσο χαμηλά επίπεδα, σημειώνει το BBC.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ