«Μέχρι να πας παιδί μου στρατό… σίγουρα δεν θα υπάρχει»

Όλοι το έχουμε ακούσει, ή αν έχεις παιδιά μπορεί κιόλας να το ‘χεις πεις ο ίδιος.

 


Article featured image
Article featured image

Αν, μάλιστα, έχεις εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία σου, είτε με 26μηνη θητεία, είτε 24μηνη είτε και με πιο λίγους μήνες, η φράση αυτή θα σ’ έχει σίγουρα στοιχειώσει, ειδικά στις φάσεις με τα γερμανικά νούμερα που ο χρόνος κυλάει αργά και βασανιστικά.

Και φτάνοντας στο σήμερα, όχι μόνο δεν έχει καταργηθεί το στράτευμα, αλλά και αυτές οι κατά καιρούς υποσχέσεις των αρχόντων ότι θα μειώσουν την θητεία και οι οποίες φυσικά δεν εκπληρώθηκαν ποτέ, έρχονταν να βραχυκυκλώσουν ακόμα περισσότερο το νευρικό μας σύστημα.

Και ξαφνικά, σήμερα, Πέμπτη 25/2, μαθαίνουμε από ένα τιτίβισμα του Χάρη του Γεωργιάδη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε τη μείωση της σε 14 μήνες.

 


 

O Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι για τους οπλίτες της 2015 Β΄ΕΣΣΟ θα μειωθεί η στρατιωτική τους θητεία στους 18 μήνες ενώ για τους οπλίτες όλων των επόμενων ΕΣΣΟ η μείωση θα φθάσει στους 14 μήνες.

Αυτό σημαίνει οπλίτες του 2015 Β` ΕΣΣΟ θα απολυθούν τον Ιανουάριο του 2017.

Όπως είπε ο κ. Φωκαϊδης, η απόφαση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της μετεξέλιξης της Εθνικής Φρουράς σε ένα σύγχρονο ημιεπαγγελματικό στρατό με αυξημένες δυνατότητες και μέσα.

Είπε επίσης ότι η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της ΕΦ εντός της επόμενης 15ετίας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ