Κοντοί άνδρες και παχουλές γυναίκες έχουν λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή

Αρκεί ένας άνδρας να είναι κοντός και μία γυναίκα να είναι παχουλή, για να έχει λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή και, κατά συνέπεια, για να βγάζει λιγότερα χρήματα.

 


Article featured image
Article featured image

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την οποία οι ψηλοί άνδρες και οι λεπτές γυναίκες κερδίζουν περισσότερα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έξετερ στη Βρετανία, καθώς επίσης των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Φρέιλινγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal (BMJ)", ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 120.000 ανθρώπους ηλικίας 40 έως 70 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, αν -για καθαρά γενετικούς λόγους- ένας άνδρας είναι επτά εκατοστά πιο κοντός από έναν άλλο άνδρα, τότε κατά μέσο όρο το ετήσιο εισόδημά του είναι περίπου 1.500 λίρες (σχεδόν 2.000 ευρώ) μικρότερο. Αν μία γυναίκα έχει βάρος έξι κιλά μεγαλύτερο από μία άλλη ίδιου ύψους, τότε το ετήσιο εισόδημά της είναι 1.500 λίρες (2.000 ευρώ) μικρότερο.

Προηγούμενες έρευνες είχαν συσχετίσει το ύψος και το βάρος με τα εισοδήματα ενός ατόμου, το επάγγελμά του, τον τόπο διαμονής του, το μορφωτικό επίπεδό του κ.α. Είναι επίσης ήδη γνωστό ότι οι άνθρωποι από φτωχότερες οικογένειες και περιοχές είναι πιθανότερο να έχουν μικρότερο ύψος και μεγαλύτερο βάρος, εν μέρει λόγω χαμηλότερης μόρφωσης και της χειρότερης διατροφής τους ήδη από την παιδική ηλικία.

Η νέα μελέτη την οποία δημοσίευσε το ΑΠΕ, δείχνει πειστικά ότι η σχέση είναι διπλής κατεύθυνσης: το χαμηλότερο ύψος στους άνδρες και το μεγαλύτερο βάρος στις γυναίκες έχουν ως αποτέλεσμα τις μειωμένες ευκαιρίες στη ζωή και ειδικότερα το μικρότερο εισόδημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ