Αφαιρείται το chat από το Facebook app

Article featured image
Article featured image

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, και θα ολοκληρωθεί παγκοσμίως την επόμενη εβδομάδα, η αφαίρεση της δυνατότητας chat μέσω της παραδοσιακής εφαρμογής Facebook για mobile συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν την εξειδικευμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger.  

Στελέχη μάρκετινγκ της εταιρείας, έχουν ήδη ξεκινήσει ένα 'σαφάρι' δηλώσεων προκειμένου να δικαιολογήσουν την κίνηση αυτή που επηρεάζει πολλά εκατομμύρια χρήστες.

Όπως ανέφερε στο The Next Web, εκπρόσωπος του Facebook, μέσω της ξεχωριστής εφαρμογής Messenger οι χρήστες είναι σε θέση να ανταλλάσσουν τα μηνύματά τους 20 φορές πιο γρήγορα απ' όσο μέσω της απερχόμενης ενσωματωμένης υπηρεσίας chat του Facebook. Παράλληλα πρόκειται να προστεθούν πολλά νέα features στην νέα εφαρμογή Messenger, ενώ ήδη μέσω της εφαρμογής αυτής οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν group chats και να ξεχωρίσουν τις ομάδες που συζητούν περισσότερο (συμμαθητές, συνάδελφοι κλπ. για ευκολότερη πρόσβαση).  

Η επερχόμενη αλλαγή θα ισχύσει για τα λειτουργικά iOS, Android των mobile συσκευών αλλά δεν θα επηρεάσει τις χαμηλού κόστους και δυνατοτήτων Android συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την παραδοσιακή εφαρμογή του Facebook αλλά ούτε τα iPad. Ειδικοί εκτιμούν ότι το Facebook προωθεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία, παράλληλα με την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp που εξαγόρασε πρόσφατα έναντι 19 δισ. δολαρίων, στοχεύοντας να κατακτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στο συγκεκριμένο τομέα.  


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ