Αν ήσουν εσύ; [Αντιρατσιστικό βίντεο από Κύπριους μαθητές]

Χωρίς ιδιαίτερα μέσα, αλλά με αρκετή φαντασία και ψυχή οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Πολεμίου Πάφου, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους, με έντονα αντιρατσιστικά μηνύματα που σίγουρα βρίσκει το στόχο της.



 


Article featured image
Article featured image

Ένας θύτης που αποτελεί παράλληλα και θύμα, ακολουθεί τακτικές που βιάζουν τόσο τη δική του ψυχή, όσο και του θύματος. Αξίζει τελικά να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες;  Το αντιρατσιστικό αυτό βίντεο εντάσσεται στα πλαίσια του ‘’Fair Life’’ – μιας κοινωνικής επιχείρησης, η οποία ιδρύθηκε το 2016 στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού που προκήρυξε το CIIM (Cyprus International Institute of Management) με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 2016» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση απέναντι στα φαινόμενα βίας και ρατσισμού, ενώ παράλληλα επιδιώκει να προωθήσει την ισότητα και τον σεβασμό, μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. 


Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά, γιατί αφορούν όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας και εθνικότητας. Είναι ο τρόπος που αξίζει στον καθένα να του συμπεριφέρονται και είναι αλληλένδετα με την ελευθερία έκφρασης, τον τρόπο ζωής και την ισότητα.




 

Στην προσπάθεια αυτή μετείχαν οι μαθητές Αντωνίου Θεοδόσης, Μιχαήλ Ιουλιέττα, Φρίξου Ιωάννα και Βασιλείου Βασιλική, ενώ την προσπάθεια τους στήριξαν οι Καθηγητές και Σύμβουλοι Αννα-Μαρία Νικολάου και Χριστιάνα Κασπαρή. 

 


Πηγή: Pafos Press

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ