3 μαγαζιά στην Κύπρο που κάνουν το παλιό καινούριο

Αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παλιά έπιπλα και αντικείμενα.

 


Article featured image
Article featured image

Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως, αντί να πετάξεις την παλιά σου τηλεόραση μπορείς να τη δεις να γίνεται ένα vintage ενυδρείο;

Ή αν τα παλιά παραθυρόφυλλα του σπιτιού της γιαγιάς σου μπορούν να μετεξελιχθούν σε ένα μοντέρνο τραπεζάκι για το σαλόνι σου;

Σίγουρα θα έχεις κι εσύ στο σπίτι παλιά αντικείμενα που πλέον δεν σου είναι χρήσιμα, αλλά για τους δικούς σου, προσωπικούς-συναισθηματικούς λόγους δεν θέλεις να τ’ αποχωριστείς.

Μάθε λοιπόν πως, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την δυνατότητα-ικανότητα, πιάνοντας στα χέρια τους αυτά τα αντικείμενα, να τα μεταμορφώσουν και να τα καταστήσουν και πάλι χρήσιμα.

Δες πιο κάτω τα τρία καταστήματα (ή εργαστήρια, όπως θέλεις πες τα) και γνώρισε τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

 

Cyprus Restoration



Από τον Γενάρη του 2011 λειτουργεί στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Στρόβολο το «Cyprus Restoration». Πρόκειται για ένα εργαστήρι, που αναλαμβάνει να συντηρήσει και να αναπαλαιώσει τα παλιά σου έπιπλα και αντικείμενα. Δημιουργός του εργαστηρίου είναι ο Στέφανος Ντάκλας, ο οποίος από μικρή ηλικία ήθελε να επιδιορθώνει όλα τα αντικείμενα που είχαν για αυτόν συναισθηματική αξία. Έτσι, σπούδασε στην Αθήνα συντηρητής έργων τέχνης κι άνοιξε στη γενέτειρά του το δικό του εργαστήρι. Μπορείς να του πάρεις ό,τι παλιό έχεις στο σπίτι και δεν θέλεις να το πετάξεις κι αυτός θα του δώσει ξανά ζωή.

Το εργαστήρι Cyprus Restoration βρίσκεται στην οδό Σμύρνης 5, στο Στρόβολο.

Για να επικοινωνήσεις με τον Στέφανο τηλεφώνησε στο 96864448 ή απλώς πάτησε ΕΔΩ. 

Πιο κάτω θα δεις μερικά από τα έπιπλα και αντικείμενα που αναπαλαίωσε ο Στέφανος.

 

 

 

 

Cos Art Repurposed



Ο Κωνσταντίνος Άνυφτος, με αφορμή την οικονομική κρίση, αποφάσισε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Εξ ου και άνοιξε το «Cos Art Repurposed» στην παλιά Λευκωσία. Ένα κατάστημα στο οποίο μπορείς να αγοράσεις έπιπλα και αντικείμενα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Ο Κωνσταντίνος είναι της άποψης πως, όλα τα αντικείμενα είναι χρήσιμα και πως δεν πρέπει να πετάμε τίποτα. Για παράδειγμα, μπορεί να πιάσει στα χέρια του έναν δίσκο βινυλίου και να τον μετατρέψει σε ρολόι τοίχου, ή έναν παλιό ναργιλέ και με αυτόν να φτιάξει ένα φωτιστικό. Από την άλλη, αν ένα παλιό αντικείμενο λειτουργεί ακόμα, μπορεί απλώς να το αναπαλαιώσει και να το αφήσει ως έχει.

Ρίξε μια ματιά στα έπιπλα και αντικείμενα που μπορείς να βρεις στο Cos Art Repurposed πιο κάτω.

Αν θέλεις να δεις περισσότερα πάτησε ΕΔΩ, ή επισκέψου το στην οδό Σόλωνος 51, στην παλιά Λευκωσία. Τηλέφωνο: 96440777

 

 

 

 

Stray Dogs by granazi



 

Ψηλά τραπέζια φτιαγμένα με παλιά συρτάρια, φωτιστικά από σωλήνες υδραυλικού και γλάστρες από παλιά κουτιά, είναι μόνο μερικές από τις δημιουργίες του Νικόλα και της Neomi στο «Stray Dogs by granazi», στους Αγίους Ομολογητές. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για να φτιάξουν ξεχωριστά έπιπλα για να διακοσμήσουν το «Granazi Art Space», έναν πολυχώρο-μπαράκι που προωθεί νεαρούς καλλιτέχνες. Μετά από το ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό για τις δημιουργίες τους, αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους κατάστημα-εργαστήρι. Εκεί μπορείς να βρεις παλιά έπιπλα, τα οποία έχουν μεταποιήσει οι ίδιοι με έναν μοναδικό τρόπο. Μπορείς ακόμα να τους παραγγείλεις κάτι όπως το έχεις φανταστεί και αυτοί να σ' το φτιάξουν.

Το Stray Dogs by granazi θα το βρεις στη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών 18.

Για να επικοινωνήσεις με τα παιδιά, στείλε μήνυμα ΕΔΩ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ