Το K Cineplex παίζει Verdi [Legends Requiem]

Η συναυλία Legends Requiem είναι μια εκπληκτική εκδοχή του Requiem, ενός επιμνημόσυνου ύμνου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας – του σπουδαιότερου έργου του Giuseppe Verdi.

 


Article featured image
Article featured image

Στις 19 Μαρτίου, το K Cineplex μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με την προβολή της συναυλίας Legends Requiem, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Herbert von Karajan, που πραγματοποιήθηκε αρχικά στη Σκάλα του Μιλάνου το 1967. 

Η παραγωγή αυτή, με την ορχήστρα και τη χορωδία του Teatro alla Scala, πραγματοποιήθηκε επίσης σε Μόσχα, Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη, με ένα πραγματικά ονειρικό καστ που την καθιστά έναν πολύτιμο θησαυρό της κλασικής μουσικής. 



Οι φωνές της σοπράνο Leontyne Price και της μέτζο σοπράνο Fiorenza Cossotto, γεμάτες ένταση και δύναμη, συνδυάζονται υπέροχα σε ένα εξαίσιο ντουέτο, ενώ ο μικρός σε ηλικία τότε Luciano Pavarotti συγκινεί με τη μοναδική και πανέμορφη φωνή του. Ο Nicolai Ghiaurov, με ένα από τα πιο διάσημα μπάσα της εποχής, φαίνεται να συνδέεται πραγματικά με τη μουσική, με την ισχυρή και πλούσια φωνή του. 



Η συναυλία Legends Requiem παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην πρώτη επέτειο θανάτου του Manzoni, φίλου του Verdi, τον Μάιο του 1874, στην εκκλησία San Marco στο Μιλάνο. Μαζί με το Missa Solemnis του Beethoven, το Requiem του Verdi κατατάσσεται ως ένα από τα δύο κορυφαία επιτεύγματα της λειτουργικής μουσικής του 19ου αιώνα. 



Από την ευλαβική ηρεμία του "Requiem aeternam" στην οργισμένη μανία του "Dies irae", και από την τεράστια δυναμική του "Tuba mirum" στον θλιμμένο λυγμό του "Lacrimosa", το Requiem είναι μια ιδιαίτερα δραματική και συναισθηματική δουλειά. Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή του Rising Alternative και του Unitel Classica και προβάλλεται στο πλαίσιο της νέας σεζόν Cine Events του K Cineplex, που περιλαμβάνει θεαματικές χορευτικές παραστάσεις, όπερα, και συναυλίες, που μεταδίδονται είτε ζωντανά είτε μαγνητοσκοπημένα στη μεγάλη οθόνη. 



Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ για τις μαγνητοσκοπημένες προβολές και 18 ευρώ για τις ζωντανές, με welcome drink και τσιμπήματα κατά την άφιξη. 

Για πληροφορίες και τις ώρες προβολής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του K Cineplex ή καλέστε στο 24 819022.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ