Οι Gadjo Dilo πάνε στο DownTown

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60.

 


Article featured image
Article featured image

Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το «Manouche De Grec».

Επί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα ελληνικό στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, και παρασέρνοντας έτσι το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους.

 Δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazzstandards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως τραγούδια των Edith Piaf, Ella Fitgerald, Sinatra.

Μετά την καλοκαιρινή τους περιοδείας σε Γερμανία, Κύπρο και Βαλκάνια, το συγκρότημα εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην δεύτερη δισκογραφική του δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016.

Για να τους δεις από κοντά πρέπει να επισκεφτείς το DownTown Live, το Σάββατο, 9 Απριλίου στις 22.00.

Κρατήσεις:  99 810011

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ