Επάγγελμα: Δοκιμαστής ύπνου

10 χιλιάδες εργαζόμενοι στην Κίνα δοκιμάζουν κρεβάτια και πληρώνονται για αυτό.



 


Article featured image
Article featured image

«Δοκιμαστής ύπνου» είναι ένα επάγγελμα για το οποίο ανοίγουν θέσεις στην Κίνα, καθώς η αναπτυσσόμενη αστική τάξη της χώρας δεν αρκείται σε ένα καλό ξενοδοχείο, αλλά απαιτεί να της προσφέρεται και το τέλειο κρεβάτι για την ανάπαυση της.  



Για το λόγο αυτό  περίπου 10 χιλιάδες «δοκιμαστές ύπνου» εργάζονται για την ιστοσελίδα Qunar που ειδικεύεται σε αυτό το κομμάτι του τουριστικού τομέα. Οι δοκιμαστές θα πρέπει να βρουν ένα ξενοδοχείο, να μείνουν εκεί για τουλάχιστον μία νύχτα και να ανεβάσουν σε απευθείας σύνδεση φωτογραφίες και σχόλια για τη διαμονή τους και ιδιαιτέρως για την ποιότητα του ύπνου.  



Ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται και βαθμολογούνται, είναι η ποιότητα των σεντονιών, τα υλικά του παπλώματος, ο θόρυβος του κλιματιστικού, οι κουρτίνες που θα πρέπει να εξασφαλίζουν ένα σκοτεινό δωμάτιο όταν κλείνουν και οι πηγές φωτός.   Ένας από τους δοκιμαστές, ο Wu, που εργάζεται για την εταιρεία έχει κοιμηθεί ως τώρα σε περισσότερα από 400 ξενοδοχεία, μερικά από αυτά στο εξωτερικό.



Τα μισά ήταν ξενοδοχεία πέντε αστέρων.  «Ο ύπνος είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά ένα κρεβάτι. Οι πόρτες, τα παράθυρα, οι κουρτίνες είναι όλα σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου», δήλωσε ο 37χρονος Γου, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.   Η άποψη των δοκιμαστών ύπνου λαμβάνεται σοβαρά υπόψη απ’ ό,τι φαίνεται αφού π.χ. το Sheraton Hotel άλλαξε τη διάταξη των λαμπτήρων του μετά την αυστηρή κριτική του Γού. 


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ