«I paint what I feel. I feel what I paint»

«Τα ανθρώπινα μάτια πάντα με μαγνήτιζαν. Είναι στα αλήθεια για μένα 'ο καθρέφτης της ψυχής'. Πιστεύω ακράδαντα ότι κοιτάζοντας βαθιά μέσα στα μάτια ενός ανθρώπου μπορείς να δεις αλλά και να αγγίξεις την ψυχή του».

H Στέλλα Στυλιανού παρουσιάζει στο MS Viewpoint Studios, την τρίτη ατομική της έκθεση με τίτλο «I paint what I feel. I feel what I paint».



 


Article featured image
Article featured image

Ο συγκεκριμένος κύκλος δουλειάς αποτελείται από πορτρέτα γυναικών, που μέσα από τα μάτια τους, η εικαστικός εξερευνά και απεικονίζει συναισθήματα, αισθήματα και ανησυχίες και φιλτράροντας την αγνή ομορφιά τους βάζει τη δική της προσωπική πινελιά στην ιστορία τους.

Στόχος της εικαστικού είναι να αποδώσει ζωγραφικά το αίσθημα που νιώθεις όταν κοιτάζεις βαθιά μέσα στα μάτια ενός ανθρώπου και αγγίζεις την ψυχή του.

Το «I paint what I feel. I feel what I paint.» δεν είναι ένα απλό μήνυμα. Είναι ένα προσωπικό ταξίδι, μια στιγμή συνειδητοποίησης, πολλά μικροσκοπικά άτομα που ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα μόριο, μια προσωπική επιφοίτηση, ένας τελικός προορισμός, μια βουτιά μέσα στην ψυχή της ζωγράφου.

 



 

«Είναι μια σειρά από πορτρέτα γυναικών που περνούν καθημερινά μπροστά από τα μάτια μου και εξιτάρουν τη φαντασία μου. Μέσα από τα μάτια αυτών των πανέμορφων υπάρξεων βρίσκω τον τρόπο να εξερευνώ και να απεικονίζω συναισθήματα, αισθήματα και ανησυχίες και φιλτράροντας την αγνή ομορφιά τους, βάζω την δική μου προσωπική πινελιά στην ιστορία τους».





Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου η καλλιτέχνης απεικονίζεται με τους Minus One, από τη μουσική των οποίων εμπνεύστηκε τον εν λόγω πίνακα, το οποίου τα έσοδα θα δοθούν στο «Wig Fund» για υποστήριξη προς τους καρκινοπαθείς (βλέπε πιο πάνω σχετικό βίντεο).

 



Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή  8 Απριλίου, στις 19:30.

Την ημέρα των εγκαινίων θα παρουσιαστεί Performance Installation από την performer Ανθή Κέττηρου, το οποίο θα επιμεληθούν έκτος από την εικαστικό, η make-up artist Τερέζα Μάντη και ο hair stylist Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Ημερομηνίες: 8-10 Απριλίου 2016

Ώρες Λειτουργίας: 10:00-13:00, 16:00-19:00

Τοποθεσία: MS Viewpoint Studios, Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου 86, 1077 Λευκωσία

Είσοδος Ελεύθερη

Χορηγός: ArgusFX

Πληροφορίες: WWW.stellastylianou.com / Stella Stylianou Artist / 22377815, 99449544


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ