Τι γίνεται όταν η θεία αποφασίζει να θηλάσει το παιδί της αδελφής της;

Μια φωτογραφία που έριξε το διαδίκτυο, όχι γιατί είναι προκλητική ή περιέχει γυμνό, αλλά για το αν πρέπει το παιδί να το θηλάζει η βιολογική μητέρα ή κάποια άλλη γυναίκα σε ρόλο τροφού, ακόμα και αν αυτή είναι η θεία του.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν η Meg Nagle από την Αυστραλία αποφάσισε να θηλάσει τον ανιψιό της και μάλιστα να ποστάρει τη σχετική φωτογραφία στο Facebook, τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της πήραν φωτιά.Όπως η ίδια έγραψε, προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή ο μικρός δεν ήθελε με τίποτα μα πιει γάλα από το μπιμπερό. 


Έβλεπα πόσο κουρασμένος είναι, και έτσι τον στρίμωξα στο στήθος μου και βουαλά: είχε κοιμηθεί μέσα σε λίγα λεπτά. 


Όμως, η εικόνα της με το μωρό στο στήθος πυροδότησε απανωτά σχόλια. Κάποια θετικά, κάποια αρνητικά και θερμοκέφαλα. Οι θετικές αντιδράσεις περιείχαν διατυπώσεις τύπου «δεσμός μέσω του χυμού του μαστού» και κάποιες γυναίκες συνέχιζαν εξηγώντας ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα με το να θηλάσει το παιδί τους, η αδελφή τους. 

«Δεν θα είχα πρόβλημα να κάνει κάτι τέτοιο η αδελφή μου. Δεν είναι καπνίστρια και είναι υγιής. Το γάλα είναι γάλα. Εδώ πίνουμε το γάλα της αγελάδας», γράφει χαρακτηριστικά και για να τονίσει τη θέση της. 

Ωστόσο, πολλοί δεν συμφώνησαν με την κυρία, γράφοντας ότι δεν θα ήθελαν κανείς, εκτός από τη βιολογική μητέρα δεν πρέπει να θηλάζει ένα παιδάκι.  «Προσωπικά θα με πλημμύριζε άγχος και θυμός και μόνο με τη σκέψη ότι κάποιος άλλος θηλάζει το παιδί μου», έγραψε κάποια στα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης.  

Η Nagle, η οποία είναι και blogger με το ψευδώνυμο "The Milk Meg", αποφάσισε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, λέγοντας ότι η αδελφή της ήταν ενήμερη για το περιστατικό. «Το μωρό είχε ζοριστεί με το μεταβατικό στάδιο – από το στήθος της μητέρας του στο μπουκάλι – ειδικά από τότε που η αδελφή μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά. Πότε είναι εύκολο να τον ταΐσουμε με το μπιμπερό και πότε δεν το θέλει καθόλου», δήλωσε η σύγχρονη τροφός σε ιστότοπο με θεματολογία για παιδιά και νέους γονείς.

«Προσπάθησα κάνα δυο φορές να του δώσω το μπιμπερό, αλλά δεν το ήθελε. Μπορούσα να δω ότι δεν ήταν πεινασμένος και το μόνο που ήθελε ήταν να κοιμηθεί. Έτσι τον θήλασα και κοιμήθηκε αμέσως», συνέχισε.  

Η ίδια εξήγησε ότι είχε συζητήσει με την αδελφή της το θέμα και ότι εκείνη όχι απλώς δεν είχε πρόβλημα, αλλά ένιωθε πιο ασφαλής με αυτό, ειδικά από τότε που επέστρεψε στη δουλειά της. H Nagle μάλιστα υπερασπίστηκε την πρακτική του θηλασμού κατόπιν συνεννόησης, ως μία πρακτική που πρέπει να διαδοθεί ευρύτερα. «Αυτό (σ.σ.: αναφέρεται στον θηλασμό από τροφούς) συνέβαινε από παλιά. Και εξακολουθεί να συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Απλώς δεν το συζητάμε πια», κατέληξε


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ