«Πάντα υπάρχει μια γυναίκα…» είπε ο ΠτΔ [ΒΙΝΤΕΟ]

«Η αεροπειρατεία δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβη στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Φαίνεται ότι τουλάχιστον 49 από τους επιβάτες έχουν απελευθερωθεί. Κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου όλοι να απελευθερωθούν με ασφάλεια και να τεθεί τέρμα σε αυτό το πρωτοφανές περιστατικό», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν η αεροπειρατεία έχει να κάνει με μια γυναίκα και απάντησε αστειευόμενος ό,τι «όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα πάντα», κάνοντας τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς να χαμογελάσει...

 



Σε μια άλλη εξέλιξη, ο δρ. Ιμπραχίμ Σαμάχα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλέξανδρειας, δήλωσε στην αραβική υπηρεσία του BBC ότι δεν είναι αυτός ο δράστης της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Ρόιτερς είχε μεταδώσει επικαλούμενο στοιχεία από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, ότι ο αεροπειρατής ονομάζεται Ιμπραχίμ Σαμάχα και ότι είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας και μάλιστα επικεφαλής του τμήματος Διατροφικής Υγείας.

Εν τω μεταξύ, το CNN μεταδίδει ότι το όνομα του αεροπειρατή είναι Seif El Din Mustafa.

Η απελευθέρωση κρατούμενων γυναικών στις αιγυπτιακές φυλακές ανάμεσα στα αιτήματα του αεροπειρατή, σύμφωνα με πληροφορίες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ