«Όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις, μπορείς να κερδίσεις τα πάντα»

Στις μέρες μας, το «Μαμά, θέλω να γίνω DJ» φαίνεται να παίζει περισσότερο κι απ’ το «Θέλω να γίνω γιατρός, δικηγόρος, τραγουδιστής…».

 


Article featured image
Article featured image

Δεν εξηγείται αλλιώς ο υπερπληθυσμός στα decks, σε αναλογία πάντα με τον πληθυσμό της χώρας. Φαινόμενο παράξενο, αλλά ναι, το DJing δεν αποτέλεσε εξαίρεση, δεν κατάφερε να μείνει εκτός του «νόμου» της αγοράς και της ζήτησης.

Άρα, ευλόγως τίθεται το ερώτημα. Πως ξεχωρίζει κανείς μέσα στο πλήθος; Πως μπορείς να βρεθείς στην κορυφή, να κάνεις τον κόσμο να σ' ακολουθεί; Δυσκολάκι, αλλά ξέρω ένα παιδί που μπορεί να δώσει την απάντηση.

Ο Ανδρέας Πολυβίου, aka AndrewP. «Μα παίζει πολλά καλή μουσική τούτος ο μιτσής» μού ανέφερε στ' αυτί, όλο έκπληξη, μια φίλη που έτυχε να βρεθούμε μαζί στο πιο πρόσφατο "All About Love", το δικό του series of parties, στο Zoo.

Αυτή απόρησε με το ταλέντο του Ανδρέα και πως στο καλό κατάφερε να ξεσηκώσει τόσο κόσμο, για τόση ώρα. Εγώ πάλι, απόρησα με την έκπληξη της. Ξέροντας τον, απ' την καλή και απ' την ανάποδη, μου φαινόταν απολύτως φυσιολογικό.

Όπως φυσιολογικά μου φανήκαν και τα απανωτά #1 στα κυπριακά iTunes, προσπαθώ να τα θυμηθώ αλλά έχασα το μέτρημα. Τα γεμάτα μαγαζιά, τα νούμερα ακροαματικότητας στα ραδιοφωνικά του σόου, κι αυτά τ' αναφέρω ως παράδειγμα μόνο.


Τώρα, έπειτα από 10 χρόνια εμπειρίας όλα κυλούν πιο ομαλά. Είμαι πιο ήρεμος, πιο χαλαρός και το διασκεδάζω περισσότερο.


Ταλέντο, πίστη, επιμονή. Αυτά θαρρώ πως είναι τα τρια χαρακτηριστικά που μπορεί να προσδώσει κανείς τον Ανδρέα, και σ' αυτά μπορεί να αποδώσει την επιτυχία του. Σε καμία γνωριμία -ω ναι, κοίτα να δεις που γίνεται- σε καμία κλίκα και σε καμία συγκυρία της τύχης. Ό,τι έχει καταφέρει είναι απόρροια της έμφυτης προσπάθειας του να γίνεται συνεχώς καλύτερος. Γι' αυτό και θελήσαμε να γνωρίσεις κι εσύ καλύτερα, έναν από τους κορυφαίους DJs της χώρας. Τον AndrewP.

 

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα. Περίμενες την επιτυχία του "All about love";

Γενικότερα είμαι αισιόδοξος ως άνθρωπος και ό,τι κάνω στη ζωή μου το δουλεύω πολύ χωρίς να αφήνω τίποτα στην τύχη. Το «ALL ABOUT LOVE» γεννήθηκε μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και κατ' επέκταση και της κρίσης του clubbing. Aυτό από μόνο του αποτελούσε το πιο μεγάλο πρόβλημα, καθώς ένα τέτοιο project είχε υψηλό κόστος.


Ήθελα ένα mainstream party, διαφορετικό και συνάμα φαντασμαγορικό με το οποίο ο κόσμος θα διασκεδάζει. Κάπως έτσι βγήκε το «ALL ABOUT LOVE». 


Μετά από σκληρή δουλειά και πολλές ώρες αφοσίωσης καταφέραμε να το καθιερώσουμε στο κυπριακό nightlife. Έχουμε πολλά ακόμη να δείξουμε στο κόσμο που μας αγάπησε και όχι μόνο, καθώς θέλουμε να το εξελίσσουμε κάθε φορά και περισσότερο.

 



Πως και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το DJing;

Η μουσική ήταν κάτι που πάντα μου άρεσε και αγαπούσα. Το DJing το δοκίμασα εντελώς τυχαία, μου άρεσε και έκτοτε κόλλησα. Κάθε μέρα το μελετούσα όλο και περισσότερο και από χόμπι κατέληξε να γίνει επάγγελμα.

Στην αρχή η πίεση αλλά και η προετοιμασία ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό όμως τώρα έπειτα από 10 χρόνια εμπειρίας όλα κυλούν πιο ομαλά. Είμαι πιο ήρεμος, πιο χαλαρός και το διασκεδάζω περισσότερο.



Σκέφτηκες ποτέ να κυνηγήσεις την τύχη σου εκτός Κύπρου; Κακά τα ψέματα, η Κύπρος μπορεί να προσφέρει περιορισμένη ανέλιξη στον χώρο.  

Πολλές φορές πέρασε από το μυαλό μου. Βέβαια έπειτα και από την ανάληψη καθηκόντων Υπεύθυνου Προγραμμάτων του SUPER FM αυτή η σκέψη είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Αν δεν με κρατούσε κάτι ίσως και να το έκανα. Όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις, μπορείς να κερδίσεις τα πάντα!



Το θέμα "παραγωγή" πότε ξεκίνησε να παίζει στο μυαλό σου;

Από τον καιρό που ήμουνα φοιτητής έψαχνα το θέμα μουσικής παραγωγής. Έβλεπα όμως πως δεν θα είχε την προοπτική εξέλιξης που θα είχε σε άλλη χώρα και έτσι επέλεξα να το δουλεύω μόνος μου. Μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς κατάφερα να κυκλοφορήσω το πρώτο μου single, σε συνεργασία με τον εξαιρετικό Μario Chris.

 


Στην Κύπρο η κοινωνία μας είναι πιο μικρή, μικρή και η αγορά, επομένως είτε το θέλω είτε όχι το djing έχει ημερομηνία λήξης. 


Πως αντέδρασες βλέποντας και τις συνεχόμενες πρωτιές στα iTunes;

Σαφώς και κτυπώντας κορυφή η χαρά και η ικανοποίηση ήταν τεράστια. Είναι όμορφο να νιώθεις πως αναγνωρίζεται η δουλειά σου. Αποτελεί και αυτό κίνητρο ώστε να βάλεις τα δυνατά σου για το επόμενο project.

 

Το DJing έχει ημερομηνία λήξης;

Ναι έχει ημερομηνία λήξης αν και στο εξωτερικό βλέπουμε 50ρηδες να εξακολουθούν να είναι στο επάγγελμα και μάλιστα να διαπρέπουν και να θεωρούνται θρύλοι. Στην Κύπρο όμως καλώς ή κακώς είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Η κοινωνία μας είναι πιο μικρή, μικρή και η αγορά, επομένως είτε το θέλω είτε όχι το djing έχει ημερομηνία λήξης.



Και η συνέχεια; Πρόσφατα ανέλαβες στον SUPER FM μια καίρια θέση.

Στον SUPER κλείνω έξι χρόνια. Ξεκίνησα από ένα εβδομαδιαίο DJ set, αργότερα πέρασα στη θέση του Music Director και τώρα ανέλαβα καθήκοντα Υπεύθυνου Προγραμμάτων του σταθμού. Σε αυτό το σημείο ευχαριστώ τον Γενικό Διευθυντή του σταθμού Ζήνων Ζιντίλη για την αμέριστη εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Ο SUPER είναι για μένα πλέον το δεύτερο σπίτι μου.

 


Δύο νέες κυκλοφορίες έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες οι οποίες θα είναι σε πιο «tropical» ήχους κάνοντας το καλοκαίρι μας ακόμη πιο ανεβαστικό. 


Γιατί πιστεύεις πως ο κόσμος κρατάει τον Super στο #1 και ποια τα όνειρα σου γι' αυτόν;

Ο SUPER είναι ένας σταθμός ο οποίος αγαπήθηκε από το κόσμο και καθιερώθηκε εδώ και 18 χρόνια. Η μουσική του απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα γούστα προσφέροντας μάλιστα και απίστευτα, μεγάλα δώρα στους ακροατές του. Πιστεύω ότι ο SUPER έχει γίνει ένα με το κόσμο, είναι η γλυκιά συνήθεια της καθημερινότητας και αυτό δύσκολα αλλάζει.

Αντιθέτως αυτή η αμοιβαία αγάπη όλο και μεγαλώνει με την ομάδα του σταθμού να υπόσχεται τα καλύτερα. Το team μας είναι δυνατό, διαθέτοντας τα πιο γνωστά ονόματα ραδιοφωνικών παραγωγών. Στόχος δικός μου αλλά και όλης της οικογένειας του SUPER, είναι η συνεχής εξέλιξη.



Από εδώ και πέρα; Κυκλοφορίες, πάρτι; Τι να περιμένουμε;

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το καλοκαίρι! Δύο νέες κυκλοφορίες έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες οι οποίες θα είναι σε πιο “tropical” ήχους κάνοντας το καλοκαίρι μας ακόμη πιο ανεβαστικό. Όσο για τα μεγάλα μας parties, ο προγραμματισμός έχει ήδη ξεκινήσει επομένως μείνετε συντονισμένοι, γιατί το “ALL ABOUT LOVE” έρχεται να σας ξεσηκώσει και μάλιστα και σε όλες τις πόλεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ