Η εξαιρετική σειρά γραμματοσήμων ενός γραφίστα για προβολή της όμορφης πλευράς της Ελλάδας

Ο Mike Karolos γεννήθηκε στο Μάντσεστερ αλλά έζησε όλη τη ζωή του στην Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα, μέσω μιας πανέμορφης σειράς γραμματοσήμων, θέλει να προβάλει την όμορφη πλευρά της Ελλάδας.

 


Article featured image
Article featured image

Το project του γνωστού και ως Smirap Designs γραφίστα λέγεται «Destination: Greece» και αφορά σε μια σειρά από γραμματόσημα σε abstract-pop art μορφή, με θέμα την Ελλάδα.

Τα γραμματόσημά του Mike Karolos ανέβηκαν στο Behance και μέσω μιας συνέντευξης στο lifo.gr ο ίδιος μιλά για αυτά.

«Η αρχή για αυτό το πρότζεκτ έγινε όταν κάποια στιγμή χάζεψα μια φωτογραφία της Σαντορίνης κάπου στο διαδίκτυο και η πρώτη σκέψη που μου ήρθε, ήταν ότι θα ταίριαζε πολύ με το εικονογραφημένο, στυλιζαρισμένο και κάπως αφηρημένο τρόπο που σχεδιάζω τα τελευταία χρόνια. Μισοκλείνοντας τα μάτια και κοιτώντας την φωτογραφία είδα τα σχήματα που υπήρχαν στην εικόνα πέρα από την λεπτομέρεια και τα χρώματα και έτσι ξεκίνησε η αποδόμηση και το αποτέλεσμα που βλέπετε. Στην συνέχεια σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω μια σειρά από τέτοιες εικόνες με θέμα την Ελλάδα και τι καλύτερο από μια σειρά από γραμματόσημα».

 



 

«Παρότι τα σχέδια είναι αφηρημένα, θέλω να πιστεύω ότι καταφέρνουν να βγάλουν ένα συναίσθημα και μια όμορφη πλευρά της Ελλάδας. Ο ξένος τον τελευταίο καιρό το μόνο που ακούει όσον αφορά την χώρα αυτή είναι η οικονομική κρίση, το προσφυγικό, το πολιτικό σκηνικό και γενικότερα μόνο αρνητικά. Ελπίζω το project αυτό σε όποιον το δει να θυμίσει ότι η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος με φυσική και ιστορική ομορφιά».

 


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ