Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η σημερινή

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

 


Article featured image
Article featured image

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων για τρεις λόγους, επειδή χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, αποτελεί μια ημερομηνία η οποία μπορεί κάποιος να θυμάται εύκολα, ενώ δεν υπάρχει άλλη γιορτή που να είναι άξια λόγου, την ίδια μέρα.

Στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα, τα κρούσματα αδέσποτων ζώων αυξάνονται συνεχώς, με την αύξηση αυτή να μην οφείλεται μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά και στην παντελή απουσία των αρχών και της πολιτείας που έχουν την ευθύνη για τον περιορισμό αυτού του φαινομένου.

Αυτή η μέρα ας γίνει η αφορμή για να σκεφτούμε όλοι λίγο περισσότερο και να γίνουμε ποιο ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα, το οποίο συνεχώς διογκώνεται.

«Τον Πολιτισμό και την ηθική πρόοδο ενός λαού τον κρίνεις από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα του». ‘Mahatma Gandhi’ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ