Πλέον μπορείς να φορτίζεις το κινητό σου ακόμα και όταν κινείσαι

Λίγο τα έξυπνα κινητά που έχουν ένα σωρό εφαρμογές, λίγο η υπερβολική χρήση που τους κάνουμε εμείς καθημερινά, η μπαταρία πάντα τελειώνει την πιο κρίσιμη στιγμή κι εμείς ψάχνουμε κάπου να τη φορτίσουμε.

 


Article featured image
Article featured image

Πώς θα σου φαινόταν όμως εάν υπήρχε ένας τρόπος να φορτίζεις την μπαταρία σου, απλά και μόνο επειδή κινείσαι;

Οκ τώρα θα μου πεις στην Κύπρο δεν το έχουμε και πολύ με την κίνηση, αφού παντού χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο, παρόλα αυτά υπάρχουν στιγμές που είμαστε εκτός και δεν υπάρχει πουθενά μέρος για να δώσουμε λίγη ζωή στο κινητό μας. 

Κάπως έτσι σκέφτηκαν ερευνητές του MIT, οι οποίοι δημιούργησαν ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί τη μηχανική ενέργεια για την παραγωγή τάσης, ενώ η ευλύγιστη συσκευή είναι ηλεκτρονική και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως μια μπαταρία. 

Αυτή η συσκευή έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει ενέργεια από την κίνηση, και με αυτή την ενέργεια να φορτίζει το κινητό σας, ενώ εσείς απλά περπατάτε. Άρα κάνεις και τη γυμναστική σου και φορτίζεις το κινητό σου. Μέχρι στιγμής, το πρώτο μοντέλο παραγωγής μπορεί να λειτουργήσει με έως και 15% αποδοτικότητα, αλλά οι ερευνητές λένε ότι η μετατροπή της μηχανικής ενέργειας σε ηλεκτρική θα επιτρέψει στη συσκευή να λειτουργήσει σε βέλτιστη απόδοση. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ