Δύο λαγοκέφαλοι οδήγησαν στην εντατική μητέρα με το γιό της

Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λευκωσίας, η 65χρονη Ρωσίδα τουρίστρια και ο 21χρονος γιός της, μετά από κατανάλωση δηλητηριωδών ψαριών, με την ονομασία λαγοκέφαλο.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει το Sigmalive, οι δύο τουρίστες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής, γύρω στις 6 το απόγευμα χθες, με την μητέρα να είχε υποστεί ανακοπή καρδίας, η οποία έπειτα από την παρέμβαση των γιατρών, επανήλθε και διασωληνώθηκε. 

Οι εξετάσεις κατέδειξαν τροφική δηλητηρίαση, η οποία προήλθε μετά τη βρώση των συγκεκριμένων ψαριών, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε ψαρέψει ο 21χρονος το πρωί της ίδιας ημέρας. Αφού οι δύο κατανάλωσαν τα ψάρια, ένοιωσαν αδιαθεσία, με τον γιό να ειδοποιεί τον αδελφό του στη Ρωσία, ενημερώνοντας τον για την κατάσταση. 

Όπως φαίνεται, αυτός ήταν και η αιτία που σώθηκαν μητέρα και γιος, αφού ο αδελφός τηλεφώνησε σε Λιθουανή φίλη του στην Κύπρο και αυτή με τη σειρά της κάλεσε το ασθενοφόρο στην οικία που διέμεναν οι δύο. 

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, διενήργησαν εξετάσεις και εντόπισαν στο ψυγείο τρία κεφάλια λαγοκέφαλου, συκώτι και αυγά λαγοκέφαλου, καθώς και ψημένο λαγοκέφαλο. Τα ανευρεθέντα θα αποσταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις. 

Ο λαγοκέφαλος περιέχει στους ιστούς του, μια ισχυρή νευροτοξίνη - την τετροδοτοξίνη- η οποία μπορεί να αποτελέσει πηγή τροφικής δηλητηρίασης σε περίπτωση κατανάλωσής του, με ψηλά συσχετιζόμενα ποσοστά θνησιμότητας. 

Πώς τον ξεχωρίζουμε; 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ