Έρχεται το 4ο διεθνές Pafos Triathlon

Ένας σπουδαίος, διεθνής αγώνας Τριάθλου διεξάγεται στην Πάφο. Πρόκειται για το 4ο Pafos Triathlon, που προσελκύει περίπου 150 αθλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

 


Article featured image
Article featured image

Τον αγώνα διοργανώνει η Bikin’ Cyprus Events υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου, με τη χορηγία του ΚΟΤ και τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου και των Thanos Hotels. 

Επίκεντρο του αγώνα είναι η Κάτω Πάφος, με εκκίνηση και τερματισμό λίγο πριν το λιμανάκι στην τοποθεσία Δημοτικά Μπάνια. 

Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν σε δύο κατηγορίες: Ολυμπιακό Τρίαθλο και Σπριντ. Ο αγώνας του Ολυμπιακού Τριάθλου περιλαμβάνει 1.5χλμ κολύμβηση, 10χλμ τρέξιμο και 40χλμ ποδηλασίας ενώ το Σπριντ αποτελείται από 750μ κολύμβηση, 5χλμ τρέξιμο και 20χλμ ποδηλασίας. 

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα αθλητές από την Ρωσία, Πολωνία, Σουηδία, Νορβηγία, Λίβανο, Ελλάδα και φυσικά αρκετοί Κύπριοι.  

Το κόστος συμμετοχής είναι 45 και 35 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία που θα λάβει κάποιος μέρος, ενώ η τιμή είναι μειωμένη κατά 5 ευρώ για τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου. 

Επίσης, υπάρχει και το ομαδικό Τρίαθλο όπου μετέχουν ομάδες αποτελούμενες από δύο ή τρία άτομα. Μάλιστα οι ομάδες μπορεί να είναι και μικτές (ανδρών – γυναικών). 

Στο ομαδικό, ένας μπορεί να κολυμπήσει, άλλος να κάνει ποδήλατο και ο τρίτος να τρέξει. Αρκετοί συμμετέχοντες είναι Ρώσοι, Βρετανοί και Λιβανέζοι. 

Η συμμετοχή στο Pafos Triathlon είναι ανοικτή για όλους, ακόμη και για όσους δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο, αφού υπάρχουν διαθέσιμα προς ενοικίαση.  Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στο 4ο Pafos Triathlon λήγει την προσεχή Τετάρτη, 20 Απριλίου. 

Συμμετοχές υποβάλλονται μέσω email στο info@cyclingcy.com ή τηλεφωνικά στο 97803070. 

Οι διαγωνιζόμενοι θα πάρουν τον  εξοπλισμό από το ξενοδοχείο Almyra το Σάββατο, 23 Απριλίου (10:00-13:00, 15:00-19:00) ή την ημέρα του αγώνα (6:30-7:30). Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8:00πμ για το Σπριντ και στις 8:30πμ για το Ολυμπιακό Τρίαθλο.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Πάφο την Κυριακή, 24 Απριλίου και περιλαμβάνει την Ολυμπιακή Απόσταση αλλά και την κατηγορία Σπριντ. 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyclingcy.com και στο PafosTriathlon.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ