Ένα project άλλως . πως στο Κίτι

Τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια τέχνης Street Art, φωτογραφίας και δημιουργίας περιοδικού Zine, κινηματογράφου και θεάτρου θα πραγματοποιηθούν στο χωριό Κίτι στα πλαίσια του άλλωσ.πώς πρότζεκτ δίνοντας την ευκαιρία στη νεολαία του χωριού να εμπλακεί ενεργά, σε κάτι πολύ διαφορετικό.

 


Article featured image
Article featured image

Μέσα από τα εργαστήρια ο καθένας θα έχει την δυνατότητα να ανακαλύψει και να αναπτύξει βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του, όπως την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα. 

Οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες έχουν στόχο να λειτουργήσουν σαν κινητήρια δύναμη έτσι ώστε να τους ωθήσουν στην εξερεύνηση και στην ανάλυση του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και στην συνέχεια στην ενεργή συμμετοχή για τον μετασχηματισμό της κοινότητας τους. 

Καθήκον της ομάδας του project είναι να δημιουργήσει για μια βδομάδα τις απαραίτητες εκπαιδευτικές εμπειρίες, που θα δώσουν την ευκαιρία σε νεαρά άτομα ηλικίας 15-27 ετών, να αναπτυχθούν προσωπικά και να ενδυναμώσουν την κοινότητα τους.

Τα εργαστήρια σε καμία περίπτωση δεν θα στηριχθούν μονάχα στην παραγωγή καλαίσθητων έργων τέχνης αλλά θα επικεντρωθούν σε ολόκληρη την δημιουργική διαδικασία. Γι' αυτό τον λόγο, δεν είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να κατέχουν τις προϋπάρχουσες γνώσεις για το εργαστήρι που θα αποφασίσουν να εμπλακούν. 

Σκοπός του κάθε εργαστηρίου είναι να προσφέρει μία διαδικασία συνεχούς εξερεύνησης και αναζήτησης όπου η γνώση θα αναδιαμορφώνεται και θα κτίζεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Γι' αυτό τον λόγο το κάθε εργαστήριο ξεχωριστά πρόκειται να θέσει ερωτήματα, να προκαλέσει προβληματισμούς, και να οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε δημιουργική δράση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ