Γιατί «φουντώνουμε» ερωτικά την άνοιξη;

Η ψυχολογία των ανθρώπων την άνοιξη αλλάζει σημαντικά. Παρατηρείται αύξηση των θετικών συναισθημάτων, της διάθεσης για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς και της σεξουαλικής επιθυμίας.

 


Article featured image
Article featured image

Η άνοιξη συνδέεται με τη συναισθηματική ένταση και κατ’ επέκταση με τη σεξουαλικότητα. Είναι γεγονός ότι η σεξουαλική διάθεση αυξάνεται στο διπλάσιο την εποχή αυτή.

Η άνοιξη συσχετίζεται με τους βιορυθμούς, ενδογενείς και εξωγενείς, οι οποίοι αναπτύσσουν την ευφορική διάθεση. Την εποχή αυτή η ημέρα μεγαλώνει, οι άνθρωποι ντύνονται με πιο ελαφριά ρούχα, έχουν τη διάθεση να βγουν από το σπίτι, να ασχοληθούν με εναλλακτικές δραστηριότητες. Κατά συνέπεια δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να είναι πιο κοινωνικοί και επιζητούν περισσότερο να συναναστραφούν με τους άλλους.

Η επίδραση της άνοιξης στην ερωτική διάθεση και επιθυμία είναι αισθητή και στα δύο φύλα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Την εποχή αυτή οι εικόνες είναι πιο έντονες και πυροδοτούνται σεξουαλικές φαντασιώσεις, κάνοντάς μας πιο «ευάλωτους» και με μεγαλύτερη αυτοδιάθεση στο σεξ. Η αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας κάνει τον άνδρα και τη γυναίκα πιο ανοιχτούς στο φλερτ και στο ερωτικό παιχνίδι.

Μάλιστα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι την άνοιξη, είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η απιστία λαμβάνει χώρα όταν υπάρχουν προβλήματα στο ζευγάρι και στη σχέση, όπου οι σύντροφοι προχωρούν σε άλλες αναζητήσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ