Ένα βιβλίο με θέμα την προπαρασκευή του Αγώνα της ΕΟΚΑ

Ένα αξιόλογο βιβλίο με θέμα την προπαρασκευή του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, γραμμένο από το γνωστό αγωνιστή δημοσιογράφο και ιστορικό ερευνητή Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη, κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.



 


Article featured image
Article featured image

Οι 516 σελίδες του βιβλίου,  που φέρει τον τίτλο «Ροδαυγή της Λευτεριάς», διανθισμένες με περισσότερες από 100 ιστορικές φωτογραφίες, περικλείουν πλούσιο ιστορικό υλικό, που ο συγγραφέας συγκέντρωσε και κατέγραψε με μεράκι, μετά από έρευνες αρκετών χρόνων.

Έμπειρος ιστορικός ερευνητής, ο συγγραφέας αποκαλύπτει με αδιάψευστες μαρτυρίες και ντοκουμέντα, τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησαν οι πρωτοπόροι εκείνοι πατριώτες στην προπαρασκευή  του Απελευθερωτικού μας  Αγώνα στην Αθήνα, ανάμεσα στους οποίους οι περισσότεροι ήταν κυπριακής καταγωγής.

Επίσης, παραθέτει στοιχεία αδιάσειστα και διασταυρωμένες μαρτυρίες αδιάψευστες  για την εχθρική στάση που τηρούσαν εναντίον του Απελευθερωτικού Αγώνα, στενοί συνεργάτες του Στρατάρχη Παπάγου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που τον διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία τον Οκτώβρη του 1955.

Με το νέο του ιστορικό βιβλίο, πέμπτο κατά σειρά, ο  συγγραφέας παραδίνει στον Ελληνισμό ένα μοναδικό στο είδος του ιστορικό-λογοτεχνικό συναξάρι και παρέχει στους μελετητές του Ένοπλου  Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ  άγνωστες μέχρι τώρα πληροφορίες και πλούσιο αρχειακό υλικό, που αποτελούν πολυτιμότατο ιστορικό προϊόν πολύχρονων και πολύμοχθων ερευνών.

Για περισσότερες πληροφορίες: 99375317- 99253039-22355317


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ