Διάσωση φίνας που τρύπωσε σε αυτοκίνητο στην επαρχία Λεμεσού [ΒΙΝΤΕΟ]

Το τελευταίο διάστημα έχουμε παρακολουθήσει μέσα από βίντεο και φωτογραφίες ουκ ολίγες διασώσεις φιδιών στην Κύπρο, από τον Γιάννη Αγγελή, τον γνωστό γητευτή φιδιών και ιδιοκτήτη του Ερπετολογικού Κέντρου Κύπρου (διάβασε και δες εδώ περισσότερα αναφορικά με τον Γιάννη).

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό όμως που ανέβασε πριν από μερικές μόνο ώρες στο επίσημο κανάλι του στο youtube, είναι ενδεχομένως το πιο εντυπωσιακό από όλα!

Με λίγη δόση υπερβολής θα λέγαμε πως, αναγκάστηκε να ξηλώσει το μισό αυτοκίνητο για να απελευθερώσει μια φίνα (οχιά) που τρύπωσε στο μπροστινό μέρος του μικρού αυτοκινήτου.

Όπως ο ίδιος αναφέρει με σημείωμά του στο βίντεο, «το φίδι στην προσπάθειά του να κρυφτεί από τον άνθρωπο, διαφεύγει κάτω από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να με καλέσουν να το εντοπίσω».

Δείτε πιο κάτω το πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο με τη διάσωση της φίνας:

 



Μιλώντας τηλεφωνικώς με τον Γιάννη, ο ίδιος μας ανέφερε ότι «τέτοια περιστατικά είναι συχνά αυτή την περίοδο του χρόνου. Από τέλη Φεβρουαρίου, αλλά και Μάρτιο και Απρίλιο, όπου ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη, είναι πιθανότερο να δούμε φίδι κατά τη διάρκεια της μέρας». Είναι μάλιστα και περίοδος ζευγαρώματος-αναπαραγωγής, εξ ου και αυξάνονται οι πιθανότητες να εντοπίσουμε ένα φίδι στο διάβα μας, συμπληρώνει.

Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, αναφέρει ο Γιάννης, λόγω και των συνθηκών καύσωνα, κυκλοφορούν κυρίως βραδινές ώρες, ή πολύ νωρίς το πρωί.

Σε ερώτησή μας κατά πόσο οι φίνες μπορούν να εντοπιστούν και στην πόλη, ο Γιάννης απάντησε πως, «οι φίνες εντοπίζονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές».



Διάβασε επίσης: Τα 8 φίδια της Κύπρου [φωτογραφίες και χαρακτηριστικά]

 

Και σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πως φέτος γεμίσαμε φίδια, τι απαντάς; «Πάντα υπήρχαν φίδια, απλώς τώρα, λόγω κυρίως του μεγάλου όγκου φωτογραφιών που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο από κόσμο που τις βρίσκει ή που δημοσιεύονται γενικά, δίνεται η λανθασμένη εντύπωση ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός τους. Μπορώ να σου αποδείξω, μέσα από αρχειακό υλικό που έχω, ότι πάντα υπήρχαν φίδια».

 

Διάβασε επίσης: Τι κάνουμε όταν μας δαγκώσει φίδι


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ