4 Κύπριοι ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν στην Αγγλία

Κατάγονται από την Κύπρο και κάνουν καριέρα ποδοσφαιριστή σε ομάδες της Αγγλίας. Στο νησί όμως ελάχιστα γνωρίζουμε γι’ αυτούς. 

 


Article featured image
Article featured image

Και είναι περίεργο που σε μια χώρα που αγαπά και στηρίζει το ποδόσφαιρο, όπως η Κύπρος να εισάγουμε συνεχώς παίχτες από το εξωτερικό, ενώ υπάρχουν Κύπριοι που το «κατέχουν το άθλημα». 

Ο 21 Harry Panayiotou με κυπριακή καταγωγή από τον πατέρα του, αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού και αποτελεί «ιδιοκτησία» της Leister.

 



 

Το 2012 ο Panayiotou, κλήθηκε και προπονήθηκε με την Εθνική νέων Κύπρου, παρόλα αυτά όπως ο ίδιος αναφέρει ο λόγος που δεν έμεινε να αγωνιστεί στον τόπο καταγωγής του, είναι η γραφειοκρατία που έπρεπε να γίνει για να αποκτήσει κυπριακό διαβατήριο. 

«Η Κύπρος ήταν η βασική μου προτεραιότητα, προπονήθηκα μια φορά, πήγα καλά αλλά δεν επικοινώνησαν μετά μαζί μου. Ένιωσα ότι δεν με αντιμετώπισαν με σοβαρότητα. Στο Saint Kitts and Nevis τα κανόνισαν όλα μέσα σε μια μέρα. Γι’ αυτό τους διάλεξα, έδειξαν πως με ήθελαν πολύ». 





Ο Ζήνων Στυλιανίδης μόλις στα 18 χρόνια, κατάφερε να αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού μέσου και να ανήκει στην ομάδα της Tottenham.Αυτή την περίοδο ο Harry Panayiotou, αγωνίζεται με την Εθνική του Saint Kitts and Nevis (χώρα καταγωγής της μητέρας του) και μάλιστα έχει σημειώσει ήδη 6 γκολ σε 10 συμμετοχές. 

Ο Στυλιανίδης ήδη μετρά 7 συμμετοχές με την U21 της ομάδας, με εξαιρετικές αποδόσεις. Μάλιστα θεωρείται από τους πιο έμπειρους της δεύτερης ομάδας αφού έχει 22 συμμετοχές με την U18.

 



Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με την ομάδα της Tottenham, είναι ο 19χρονος Anthony Georgiou. Ο Georgiou παίζει ως αριστερό back, με τον ίδιο να αποτελεί χρυσή επένδυση για την ομάδα, αφού στον τελευταίο αγώνα της Tottenham, ήταν αυτός που έδωσε την assist στο πρώτο γκολ της ομάδας. Συνολικά έχει δώσει 7 assist σε όλο το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να είναι τρίτος στη σχετική κατάταξη της Premier League U21.

 



Στη λίστα υπάρχει και μια γυναίκα η 20χρονη Άντρια Γεωργίου η οποία αγωνίζεται στο γυναικείο πρωτάθλημα Premier League, με την ομάδα των London Bees στη θέση της μεσοεπιθετικού. 

Μάλιστα η Γεωργίου έχει αγωνιστεί με στις γυναικείες ομάδες της Chelsea, της Arsenal και του Middlesex. Στους London Bees μπήκε πέρσι, σημειώνοντας σε 17 συμμετοχές 4 γκολ, ενώ αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη καλύτερη σκόρερ της ομάδας της. 



Σύμφωνα με τη σελίδα Cyprus Footballers Abroad υπάρχουν περισσότεροι από 75 ποδοσφαιριστές κυπριακής καταγωγής οι οποίοι αγωνίζονται σε πρωταθλήματα, του εξωτερικού. 


Πηγή: Podosfairo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ