«Δεν θα επηρεάσουν το τουρισμό του Πρωταρά τα έργα στη Λεωφόρο Περνέρα»

Αντιδράσεις ξεσήκωσε τις τελευταίες ημέρες η έναρξη των εργασιών για ανάπλαση και εξωραϊσμό της λεωφόρου Περνέρα στο Δήμο Παραλιμνίου.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα μικρή μερίδα καταστηματαρχών κάνουν λόγο για ένα καταστροφικό έργο, που θα εκτελείται σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και το οποίο θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην περιοχή, αφού επηρεάζει τον τουρισμό, σε μια ευαίσθητη οικονομικά περίοδο για τον τόπο. 

Το έργο θα έχει διάρκεια 18 μηνών και ήδη μετρά δύο μήνες εργασιών, όπου έχουν γίνει οι επιβεβλημένες μετρήσεις, ενώ εδώ και μια βδομάδα έχουν αρχίσει οι εργασίες ανάπλασης, που ξεκινούν από την περιοχή Μαντάλη και φτάνουν μέχρι το ξενοδοχείο Τοξότης.

Το έργο είναι πολεοδομικό και χρηματοδοτείται από το κράτος (80%) και από το Δήμο Παραλιμνίου (20%) και μετά την ολοκλήρωση του θα δημιουργήσει ποδηλατόδρομο μεγάλου μήκους, επαρκή οδικό φωτισμό, μεγάλα πεζοδρόμια και διάφορες άλλες ανέσεις για πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς, που αυτή τη στιγμή η έλλειψη τους αποτελεί πραγματικό πρόβλημα.

 



 

«Τα παράπονα και οι καταγγελίες, προέρχονται από συγκεκριμένη μερίδα ατόμων, οι οποίοι προφανώς δεν επιθυμούν την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής» αναφέρει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε. 

Ο κος Πυρίλλης ξεκαθάρισε πώς ένα τόσο μεγάλο έργο ανάπλασης με διάρκεια 18 μηνών, είναι αδύνατον να μην επηρεάσει κάποια περίοδο τουριστική, παρόλα αυτά όσα ακούγονται είναι υπερβολές και κακοήθειες. 


Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις με τους υπεύθυνους του έργου, για να επηρεάσουν οι εργασίες όσο το δυνατόν λιγότερο τους επιχειρηματίες και τον τουρισμό της περιοχής.

Τόσο για το θέμα της ηχορύπανσης, όσο και για το ζήτημα της διακίνησης πεζών, των μέσων μεταφοράς και ποδηλατιστών. Δεν θα επηρεαστεί ο τουρισμός του Πρωταρά, από τα έργα στη λεωφόρο Περνέρα.




Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφέρει μάλιστα πώς η συμφωνία προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών, όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να μην χρειαστεί να επηρεαστεί και δεύτερη τουριστική περίοδος. 

«Δεν πρόκειται να επηρεαστεί και δεύτερη περίοδος και αυτό είναι δεδομένο. Υπολογίζουμε πώς μέχρι τον Απρίλιο του 2017 το έργο θα παραδίδεται ολοκληρωμένο, παρόλα αυτά επειδή πολλά μπορεί να συμβούν μέχρι τότε, μέσα στα συμφωνηθέντα με τους υπεύθυνους του έργου, ήταν να ολοκληρωθούν πρώτα οι βαριές εργασίες και να αφήσουν στο τέλος τις χρονοβόρες μεν, αλλά μικροεργασίες όπως οι πλακόστρωση των δρόμων και η τοποθέτηση πινακίδων, που δεν επηρεάζουν παρά ελάχιστα». 

Καταστηματάρχες της περιοχής μίλησαν στη City για το κατά πόσο οι εργασίες θα επηρεάσουν τον τζίρο της επιχείρησης τους. Όπως μας ανέφεραν, ο Δήμαρχος μετά από συνάντηση που είχε μαζί τους, τους διαβεβαίωσε πώς οι βαριές εργασίες στον κεντρικό δρόμο της Περνέρα, όπου χτυπά και καρδιά του Πρωταρά, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο που λήγει η τουριστική περίοδος.


Προς το παρόν όπως μας ανέφεραν οι εργασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν επηρεάζουν κανέναν, αφού οι δρόμοι εκείνοι είναι στην ουσία νεκροί με την κίνηση να διοχετεύεται από αλλού.


Οι ίδιοι ευελπιστούν πώς η υπόσχεση που τους δόθηκε θα τηρηθεί και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα τους επόμενους μήνες.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ