Το κροατικό σουξέ πίσω από το «Τίκα Τάκα Τίκα Τακ»

Είναι το τραγούδι που, από πέρσι το καλοκαίρι, αποκλείεται να μην το έχεις ακούσει, έστω τυχαία.

 


Article featured image
Article featured image

Έχει τραγουδηθεί όσο κανένα άλλο στην Ελλάδα, το έχεις ακούσει εκατοντάδες φορές σε clubs, bars και γάμους, το έχεις πετύχει στο ραδιόφωνο, ενώ σίγουρα, έστω μια φορά στα κλεφτά, θα έχεις κάνει και search στο youtube για να το ακούσεις με την ησυχία σου και να καταλάβεις τι συμβαίνει με αυτόν τον Κωνσταντίνο (PersonaS).

Μάλιστα, στο youtube, μέσα στον 1 χρόνο που έχει γίνει upload, έχει μαζέψει σχεδόν 32 εκατομμύρια views!

Κι όμως, το original κομμάτι, το «Uno Momento», έχει υπερδιπλάσια views, αφού έχει ξεπεράσει ήδη τα 73 εκατομμύρια.

«Η πιο ωραία στην Ελλάδα» ως γνωστό έχει καταγωγή από την Κροατία και ονομάζεται Severina. Μάλιστα, πολλοί λένε ό,τι πρόκειται για τη Madonna της Κροατίας!

Η Severina κυκλοφόρησε το τραγούδι το καλοκαίρι του 2014 σε συνεργασία με ένα σλοβένικο συγκρότημα, τους Ministarke.

 



Για το πώς έφτασε στην Ελλάδα, την απάντηση είχε δώσει ο άνθρωπος που το διασκεύασε, ο DJ Κωνσταντίνος (PersonaS) από την Κέρκυρα ο οποίος έσπασε κυριολεκτικά το youtube με το «Τίκα Τακα Τικα Τακ».

«Δούλευα ως DJ στην Κέρκυρα. Πριν από δυο χρόνια, ένα βράδυ, έρχεται ένας ψιλομεθυσμένος Σλοβένος τουρίστας και μου ζητάει να παίξω το συγκεκριμένο κομμάτι. Δεν το ήξερα, δεν το είχα ακούσει ποτέ. Λέγεται ‘uno momento’. Το κατεβάζω και μόλις το ακούω ξέρω ότι θα το κάνω επιτυχία. Είναι ένας κλασικός βαλκανικός ήχος. Στο μαγαζί το έβαζα κάθε μέρα και το είχα κάνει σουξέ. Έτσι αποφάσισα να το βάλω στο κανάλι μου μήπως καταφέρω κάτι. (…) Αν έχω βγάλει χρήματα από τα views στο youtube; Την διασκευή την έκανα εντελώς πειραματικά χωρίς να ζητήσω άδειες κτλ, οπότε όχι».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ