Μονοδράματα με κυπριακή σφραγίδα στην Πάφο

Με εννέα συνολικά παραστάσεις από Κύπριους δημιουργούς που ζουν και δημιουργούν στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, ο Οργανισμός «Πάφος 2017» εγκαινιάζει άλλη μια σημαντική δράση, ένα φιλόδοξο project που με την ολοκλήρωση του το 2017, θα αποτελέσει ένα σημαντικό  θεσμό για την πολιτιστική ζωή της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Η Πλατφόρμα Κυπριακού Μονοδράματος που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της  Παλιάς Ηλεκτρικής στην Πάφο, από την Τετάρτη 25 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου, ουσιαστικά έρχεται να συνεχίσει και σε εθνικό επίπεδο τις ιδιαίτερες εντυπώσεις που προκάλεσε η Πλατφόρμα Μονοδράματος (Monodrama Showcase) το Σεπτέμβριο του 2015 στο αρχαίο Ωδείο της Πάφου. 

Εννέα παραστάσεις – ανάμεσά τους και πρεμιέρες- έρχονται να καθιερώσουν από φέτος έναν θεσμό παρουσίασης παραστάσεων Μονοδράματος από Κύπριους δημιουργούς  στην Παλιά Ηλεκτρική. 

Το πρόγραμμα στην Πάφο ανοίγει την Τετάρτη, 25 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., με το  Θέατρο Versus που θα παρουσιάσει  σε πρεμιέρα το πολύ γνωστό θεατρικό έργο των  των Ανν Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, Τζόρνταν,  σε σκηνοθεσία  Μαρίνου Ανωγυριάτη και ερμηνεία  της Παναγιώτας Παπαγεωργίου. 

Την Πέμπτη,  26 Μαΐου,  στις 7 μ.μ.  η Χαραλαμπία Θεοφάνους παρουσιάζει το έργο  Rebecca εμπνευσμένο από τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ενώ  στις 8.30 μ.μ. το Θεάτρο Τσέπης παρουσιάζει την  Απολυμένη του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία  Μάριου Θεοχάρους και ερμηνεία της Μαρίνας Βρόντη. 

Την Παρασκευή, 27 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ., η Μαρία Μίχα ερμηνεύει το έργο Edwina Dakin Williams: Remember me to Tom σε δραματοποίηση και σκηνοθεσία του Ανθούλλη Δημοσθένους, ενώ στις 8.30 μ.μ., ο ίδιος σκηνοθέτης και η θεατρική ομάδα «Πορεία» παρουσιάζουν το έργο Ο Μαύρος Μασέρ και ο Πόθος βασισμένο σε διήγημα του Τέννεση Ουίλλιαμς, με ερμηνευτή τον Ανδρέα Αραούζο. 

Το Σάββατο 28 Μαΐου, προτελευταία ημέρα του προγράμματος, θα δοθούν τρεις διαφορετικές παραστάσεις: στις 7:00 μ.μ., η Μέδουσα, σε  ποίηση των Οβίδιου, Ησίοδου, Πετράρχη και Louise Bogan, σε δραματουργία, ερμηνεία και σκηνοθεσία της  Στέφανης Μαυροκορδάτου, στις 8.30 μ.μ. από την Alpha Square, δραματοποιημένο το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου, Καραγκιόζης σε ερμηνεία του  Ηρόδοτου Μιλτιάδους και  σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου, και τέλος στις 10:00 μ.μ. το έργο του Ανδρέα Φλουράκη  Μήδειας Μπούρκα, σε σκηνοθεσία  του ίδιου και ερμηνεία της Κύπριας ηθοποιού Χριστίνας Χριστοφή. 

Τέλος, την Κυριακή, 29 Μαΐου, ο μονόλογος Μήδεια - Ο Σπαραγμός της Ανατολής του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Γκάτζιου με την  Σοφία Καλλή  επί σκηνής. Κάθε μέρα, θα υπάρχει ενιαίο εισιτήριο 10 € για όλες τις παραστάσεις και 7 € ανά παράσταση. Η μειωμένη τιμή θα ισχύσει τόσο κατά την έναρξη, όσο και κατά τη λήξη της πλατφόρμας όπου θα παρουσιαστεί μια και μοναδική παράσταση. 

Να σημειωθεί πως την τελευταία βραδιά θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης ποια από τις παραγωγές θα προσκληθεί να συμμετάσχει εκπροσωπώντας την Κύπρο στο  Διεθνές Φεστιβάλ  Μονοδράματος το 2017.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ