Μια αλλιώτικη προεκλογική εκστρατεία με θέμα τη φύση

Ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, ξεκινάει επίσημα σήμερα τη διαδικτυακή εκστρατεία #WeNatureCy με θέμα την προστασία της φύσης της Κύπρου, η οποία αφορά ψηφοφόρους και υποψήφιους βουλευτές.

 


Article featured image
Article featured image

Οι βουλευτικές εκλογές είναι η ευκαιρία των πολιτών να βεβαιωθούν ότι οι αντιπρόσωποι που θα εκλέξουν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η φύση και η προστασία της. 

Ο λόγος είναι απλός: Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου είναι μοναδικός. Στο νησί μας υπάρχει πληθώρα οικοτόπων οι οποίοι φιλοξενούν περισσότερα από 400 είδη πουλιών, 2000 είδη φυτών, 22 ερπετά και 36 θηλαστικά, πολλά από τα οποία υπάρχουν μόνο εδώ. 

Οι πολιτικές αποφάσεις για τη φύση έχουν αντίκτυπο σε μεγάλο βάθος χρόνου, για αυτό το λόγο είναι σημαντικό οι αντιπρόσωποι να είναι περιβαλλοντικά ευαίσθητοι. 

Η εκστρατεία #WeNatureCy δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να ενώσουν τη φωνή τους για την προστασία της φύσης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και προσφέρει τη δυνατότητα στους υποψήφιους βουλευτές να διαβεβαιώσουν ένα μεγάλο μέρος ενδιαφερόμενων πολιτών ότι η προστασία της κυπριακής φύσης είναι και δική τους έγνοια. 

Τόσο τα κόμματα όσο και οι υποψήφιοι τους έχουν ενημερωθεί για την εκστρατεία και τους ζητήθηκε να δεσμευτούν για την προστασία της φύσης υπογράφοντας το μανιφέστο του Πτηνολογικού το οποίο αγγίζει μια σειρά από θέματα όπως η προστασία της Χερσονήσου του Ακάμα, η προώθηση της βιώσιμης γεωργίας και η μείωση των χημικών, η προώθηση του οικοτουρισμού, η προώθηση θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την προστασία της φύσης και της υπαίθρου και η σωστή διαχείριση περιοχών Natura 2000, ανάμεσα σε άλλα. 

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, τα ονόματα όσων υποψήφιών έχουν υπογράψει το μανιφέστο θα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο προς ενημέρωση του κοινού. 

*Το μανιφέστο του Πτηνολογικού είναι διαθέσιμο για το κοινό στην ιστοσελίδα της εκστρατείας www.wenaturecy.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ