Τρεις γαλλικές και μια πορτογαλική ταινία τον Μάη στη Λάρνακα

Η Λέσχη Κινηματογράφου Λάρνακας συνεχίζει τους μήνες προβολής ταινιών, αυτό το μήνα με τρεις γαλλικές ταινίες και μια πορτογαλική.

 


Article featured image
Article featured image

Όλες οι προβολές απευθύνονται σε κοινό ηλικίας 18 και άνω, ενώ η είσοδος σε παιδιά κάτω των 18 επιτρέπεται μόνο με γονική συναίνεση. Οι ταινίες θα προβάλλονται στο Θέατρο Σκάλα, Κυριάκου Μάτση 15, 6015 Λάρνακα με τη χορηγία του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού. 



9/5: Bande de filles (Girlhood)

 



 

Σε μια γειτονιά όπου τα νιάτα εξουσιάζουν, η καταπιεσμένη από την οικογένεια της, Μαριέμ, ξεκινάει μια νέα ζωή όταν συναντά τρεις κοπέλες με ελεύθερο κι αντιδραστικό πνεύμα. Αλλάζει το όνομα της, τον τρόπο που ντύνεται κι αφήνει το σχολείο για να καταταχτεί σε συμμορία, ελπίζοντας πως αυτό σημαίνει ελευθερία.

Πρωταγώνιστουν: Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh

Σκηνοθεσία: Céline Sciamma

Διάρκεια: 113’

Είδος: Δραματική

Γλώσσα: Γαλλικά

Υποτίτλοι: Ελληνικοί

Χρονολογία παραγωγής: 2014



16/5 Mita Tova (The Farewell Party)

 

Μια παρέα γηραιών φίλων σε γηροκομείο της Ιερουσαλήμ καταφέρνει να κατασκευάσει ένα μηχάνημα που προκαλεί ευθανασία, ώστε να βοηθήσουν ένα φίλο τους που βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου και υποφέρει. Όταν οι φήμες για την ύπαρξη αυτού του μηχανήματος αρχίζουν να διαδίδονται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζονται και παρακαλούν για βοήθεια, αφήνοντας την παρέα να αντιμετωπίσει το μεγάλο ηθικό δίλλημα.

Πρωταγώνιστουν: Ze'ev Revach, Levana Finkelstein, Aliza Rosen

Σκηνοθεσία: Tal Granit, Sharon Maymon

Διάρκεια: 95’

Είδος: Κωμωδία

Γλώσσα: Γαλλικά

Υποτίτλοι: Ελληνικοί

Χρονολογία παραγωγής: 2014



23/4 Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (The Way He Looks)

Ο Λεονάρντο είναι ένας τυφλός έφηβος που έχει απηυδήσει με την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους νταήδες του σχολείου. Αναζητώντας την ανεξαρτησία του, αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό, προς απογοήτευση της καλύτερής του φίλης, Τζιοβάνα. Όταν για τις ανάγκες μιας σχολικής εργασίας γνωρίζεται καλύτερα με τον Γκαμπριέλ, το καινούργιο παιδί της πόλης, νέα συναισθήματα ανθίζουν και τον κάνουν να αναθεωρήσει τα σχέδιά του.

Εντωμεταξύ, η Τζιοβάνα αρχίζει να ζηλεύει αυτή τη νέα φιλία και σύντομα εντάσεις ξεσπούν μεταξύ εκείνης και του Λεονάρντο.

Πρωταγώνιστουν: Ghilherme Lobo, Fabio Audi, Tess Amorim

Σκηνοθεσία:  Daniel Ribeiro

Διάρκεια: 96’

Είδος: Δραματική, κωμωδία

Γλώσσα: Πορτογαλική

Υποτίτλοι: Ελληνικοί

Χρονολογία παραγωγής: 2013



30/5 Une Nouvelle Amie (The New Girlfriend)

Η Κλερ και η Λόρα είναι κολλητές από τα μικρά τους χρόνια και οι ζωές τους είναι σε αλληλεπίδραση.

Όταν η Λόρα αρρωσταίνει και πεθαίνει, η Κλερ έρχεται κοντά στον σύζυγο της φίλης της, Ντέιβιντ, για παρηγοριά. Τότε είναι που ανακαλύπτει το σκοτεινό του μυστικό.



Πρωταγώνιστουν: Romain Duris, Anaïs Demoustier, Raphaël Personnaz

Σκηνοθεσία: François Ozon

Διάρκεια: 108’

Είδος: Δραματική

Γλώσσα: Γαλλικά

Υποτίτλοι: Ελληνικοί

Χρονολογία παραγωγής: 2014


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ