«Διάλογοι με τον Picasso» από τον Κλαύδιο

Έκθεση με 32 έργα ζωγραφικής και 6 γλυπτά από ένα εκ των μεγάλων εν ζωή δασκάλων στον τομέα του.

 


Article featured image
Article featured image

Ο επιτυχημένος και διακεκριμένος Έλληνας ζωγράφος, Κλαύδιος, με σημαντική πορεία στο χώρο της τέχνης, έχοντας σημαντικές επιτυχίες στο βιογραφικό του, θα παρουσιάσει την έκθεση «Διάλογοι με τον Picasso», μεταξύ 10-25 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Francais της Γαλλικής Πρεσβείας, στη Λευκωσία.



Εγκαίνια: Τρίτη 10 Μαΐου, στις 19.00

Ινστιτούτο Francais, Λευκωσία

Λεωφ. Στροβόλου 59, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλ. 2245933

Διάρκεια έκθεσης μέχρι Τετάρτη 25 Μαΐου

 

«Δεν ψάχνω, αλλά βρίσκω» είπε κάποτε ο Πικάσο. «Ένας από τους πολλούς λόγους που εμπνέει καλλιτέχνες εδώ και εκατό χρόνια» παρατηρεί ο Κλαύδιος. «Ένας σημαντικός λόγος να συνεχίσει κάποιος το ψέμα της τέχνης, που όμως είναι η μόνη αλήθεια για να δεις τη ζωή και την πραγματικότητα μέσα από το ψέμα/ αυταπάτη».

Με ερέθισμα την παραπάνω διαπίστωση, βρίσκει την ευκαιρία για έναν ψεύτικο/ αληθινό διάλογο με τον Picasso=Olympus, 3000 μέτρα ύψος/ βάθος. «Ελπίζω να προλάβω να διατυπώσω με εικόνες, αρκετά ψέματα/αυταπάτες σ'αυτόν τον διάλογο» προσθέτει.

Πριν από την έναρξη της έκθεσης ο Κλαύδιος φιλοξένησε μια ιδιωτική παρουσίαση των έργων του «Μια μέρα στη ζωή του ΚΛΑΥΔΙΟΥ» στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του στο Πεντάκωμο Λεμεσού στις 4 Μαΐου από τις 10πμ μέχρι τις 8.30μμ.

Επιπλέον, η έκθεση θα πραγματοποιήσει δημοπρασία επίλεκτων έργων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, την Πέμπτη 19 Μαΐου.

 



Ποιος είναι ο Κλαύδιος

Ο Κλαύδιος (Θοδωρής Κλαδίσιος) γεννήθηκε στη Ραψάνη Λάρισας το 1958. Το 1976, άρχισε τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης.

Παράλληλα συνεργάστηκε με τη γκαλερί Pro Arte σε πέντε ατομικές και δύο ομαδικές εκθέσεις. Το 1978, μετά από ένα ταξίδι, μένει για τέσσερις μήνες στο Πεκίνο, δουλεύοντας στο Serigraphy Art Center of Peking. Το 1982 εγκαθίσταται στο Αμβούργο. Ακολουθούν ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε όλη τη Γερμανία.

Το 1990, αρχίζει η συνεργασία του καλλιτέχνη με τη γκαλερί S. Allen Galleries στη Φλόριντα και ακολουθούν εκθέσεις του στο Μαϊάμι, στο Σικάγο και στη Νεα Υόρκη. Το 1994, το Erotic Art Museum του Αμβούργου οργανώνει σε ειδικό αφιέρωμα την πρώτη ατομική έκθεσή του σε επίπεδο μουσείου. Από το 1995 αρχίζει να έρχεται σταδιακά στην Ελλάδα και παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά του το 1996 στη Θεσσαλονίκη.

Τον Απρίλιο του 1998 οργανώνεται ατομική έκθεσή του στο Μαϊάμι, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ξεκινά η συνεργασία του με το Art CLUB Design 2000 στη Θεσσαλονίκη, όπου και παρουσιάζει τη δουλειά του το Μάρτιο του 1999.

Ενδιάμεσα, ο καλλιτέχνης παρουσίασε το έργο τους σε δυο ατομικές εκθέσεις (1995 και 1999) στην Οικία Παπαδημητρίου στους Γόννους της Λάρισας.

Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου και συνεργάστηκε με τον Οίκο Δημοπρασιών Ε. Καπόπουλου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ