Επένδυση 100 χιλιάδων ευρώ από τον μεγαλύτερο όμιλο τένις Ελαιών

Μεγάλα βελτιωτικά έργα προγραμματίστηκαν για το καλοκαίρι, τα οποία θα μεταμορφώσουν την εικόνα του τενιστικού κλαμπ.

 


Article featured image
Article featured image

Σαράντα χρόνια ζωής κλείνει φέτος ο μεγαλύτερος τενιστικός όμιλος στην Κύπρο –Ελαιών- η οποία ετοιμάζεται να μπει στη νέα εποχή, με μια μεγάλη επένδυση βελτίωσης των υποδομών του κλαμπ στην Έγκωμη. 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου -την επομένη της ολοκλήρωσης του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος της ΟΑΚ- οι μπουλντόζες θα μπουν στην Ελαιών για να ξεκινήσουν τα βελτιωτικά έργα, που θα διαρκέσουν δύο μήνες και θα κοστίσουν πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ! Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση από τον Ο.Α. Ελαιών, την οποία μάλιστα αυτοχρηματοδοτεί και κάνει εφικτή, μέσω δανειοδότησης από την Τράπεζα Κύπρου.

«Δεν λάβαμε καμία επιχορήγηση από τους αθλητικούς οργανισμούς, αλλά προχωράμε με δικό μας κόστος στην υλοποίηση των έργων», τονίζει ο πρόεδρος του Ο.Α. Ελαιών, Φοίβος Ζαχαριάδης.

 



Τα έργα θα ξεκινήσουν στις 27 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου, ενόψει της επανέναρξης της τενιστικής σεζόν. Τα έργα περιλαμβάνουν ηλεκτρολογική αναβάθμιση του χώρου, δημιουργία δύο επιπρόσθετων χωμάτινων γηπέδων και αναβάθμιση των υπαρχόντων γηπέδων. 

Μέσα από τα έργα αυτά, η Ελαιών θα είναι πλέον σε θέση να διοργανώνει σημαντικά διεθνή πρωταθλήματα, ενώ το σημαντικότερο, ο χώρος θα καλύπτει με το παραπάνω όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας. 

«Η απόλυτη ασφάλεια είναι το σημαντικότερο όφελος από τα έργα που θα κάνουμε, ενώ με τη δημιουργία νέων γηπέδων, θα είναι σε θέση τα μέλη μας, που ξεπερνούν τα εκατό, να απασχολούνται απρόσκοπτα, παρά τη μεγέθυνση της ακαδημίας μας τα τελευταία χρόνια», εξηγεί ο κ. Ζαχαριάδης.


Η Ελαιών φιλοξενεί πέραν των 250 παιδιών στην ακαδημία της αυτή τη στιγμή.


Τα έργα θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση φωτισμού σε όλα τα γήπεδα, που θα προσφέρει 500 lux σε κάθε court, κάνοντας έτσι εφικτή τη διεξαγωγή και νυχτερινών αγώνων. Παράλληλα, θα βελτιωθούν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Από κει και πέρα, θα αναδιοργανωθεί η τοποθέτηση των γηπέδων και θα δημιουργηθούν δύο νέα χωμάτινα court, που θα ανεβάσουν τον αριθμό των γηπέδων σε δέκα κανονικών διαστάσεων και δύο μίνι.

Τα δέκα court, κανονικών διαστάσεων θα μετατρέψουν την Ελαιών στο μεγαλύτερο κλαμπ Παγκύπρια και σε αριθμό γηπέδων. Αξίζει να αναφερθεί ότι με την έναρξη της λειτουργίας του χώρου το 1976, δύο ήταν τότε τα γήπεδα, στο χώρο ακριβώς δίπλα από την πισίνα της Ελαιών. Ακολούθως τη δεκαετία του ’80 προστέθηκαν άλλα δύο γήπεδα, για να πάρει ο Όμιλος τη σημερινή του μορφή τη δεκαετία του ’90.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ